АКТУЕЛНО

Шиптари ухапсили још једног Србина са КиМ на напредњачком прелазу Јариње!


Милисав Дашић из Осојана код Истока изведен је јуче из аутобуса на прелазу Јариње, на северу Косова и Метохије, који су успоставили напредњаци по доласку на власт 2012. године.

Хапшење Срба, илустрација КМ Новина

Хапшење су потврдили представници „привременог органа“ иначе српских општина које је такође укинула напредњачка власт како би омогућила Шиптарима да успоставе своје – сепаратистичке институције!

Дашић (54 године) се аутобусом из правца централне Србије враћао својој породици у Осојане где живе након прогона који је над Србима у покрајини масовно спроведен након НАТО окупације 1999. године. Иначе је рођен у Брестовику код Пећи и до прогона је ту живео.

„Извели су га из аутобуса и рекли возачу да може да настави, а осталим путницима вратили личне карте“, преноси РТС, и наводи да су Дашића ухапсили припадници такозване „косовске полиције“ а на чијем су челу некадашњи лидери шиптарских теористичких јединица који још увек нису потврдили привођење и хапшење Дашића. Мотив извођења и хапшења за сада није познат.

Хапшења Срба, нарочито под лажним оптужницама, све су учесталија. У већини тих случајева циљ у ствари јесте отимање српске имовине тако што ће прогоном заплашити Србе који касније пристају да из страха продају у бесцење или да једноставно оставе своја имања која су сва редом већ узурпирана.

Овакав сценарио није био могућ све док Влада коју су предводили главаши СНС-а, у почетку Томислав Николић због кога је овај прелаз од Срба на КиМ и прозван „Мала Бајчетина“ по месту његовог рођења, а касније Александар Вучић који је готово у потпуности на протиуставан, илегалан и бескрупулозан начин угасио институције Републике Србије у јужној покрајини и сву власт предао шиптарским сепаратистима остављајући овдашње Србе на милост и немилост сепаратиста.

Осојане, једно од највећих српских насеља у Метохији чији је опстанак угрожен политиком СНС-а према Косову и Метохији, тачније речено – велеиздајом.

Ово што се дешава је огледало Вучићеве политике и најбољи показатељ „борбе за бољи живот Срба“ како често воле да кажу. Сценарио је био незамислив до доласка њихове владе на власт где су дошли захваљујући предизборним обећањима да ће укинути „Боркове споразуме“ односно Бриселски дијалог а једино што су укинули јесте држава Србија на Косову и Метохији које ће због такве политике ускоро остати без Срба.

ИЗВОР: КМ Новине

19.11.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Одлука албанске заједнице КиМ-е (приштинских власти ), да подигну таксе на српске производе на 100 одсто, је само још једна потврда, да албанска заједница КиМ-е, доноси једностране одлуке, за које нису добиле сагласност српског народа КиМ-е и те одлуке не представљају вољу свих грађана КиМ-е.
    ОВА одлука је само још једна потврда, да српски народ КиМ-е се мора изборити , заједно са државом Србијом, да самостално доноси своје одлуке, које се односе на формирање и одржавање самоуправе српског народа КиМ-е и да не смију дозволити подређеност српског народа КиМ-е, албанској заједници КиМ-е.

    Свиђа ми се