АКТУЕЛНО

Генетика Старе и Нове Европе – Књига која ће променити досадашње погледе на историју


Поштовани читаоци, представљамо вам ново капитално дело Истраживачко-развојног центра Вељко Милковић, посвећено историјској истини и пореклу свих народа југоисточне Европе базираној на научној анализи и тумачењу достигнућа генетике на пољу проучавања миграције народа у Европи.

*** 

Генетика Старе и Нове Европе

Порекло народа југоисточне Европе

Пише: Јован Д. Марјановић

Развој генетике је у последњој деценији сасвим променио гледиште на историју народа Европе, при чему су многи били веома изненађени њеним налазима. Та изненађења су толико велика да више не могу да се игноришу, па је дошло време да се пишу нови уџбеници, не само историје већ и праисторије Европе.

Аутор је успео да склопи мозаик о пореклу свих народа југоисточне Европе и реши сукоб аутохтоне и досељеничке школе о питању порекла српског народа. Показало се да истина није црно-бела већ шарена, али ипак ближа аутохтоној школи о пореклу народа југоисточне Европе. Генетика је доказала генетску сличност свих народа на Балкану. Да је на том простору било масовног досељавања Словена, Бугара и Мађара тада генетска сличност народа југоисточне Европе не би била могућа.

Аутор је посебно обрадио проблем са индоевропским народима и њиховим пореклом. Генетика је открила да северни народи у Индији имају исту главну хаплогрупу као Словени и Персијанци. Тиме су Словени постали веза између Европе и Индије, а не Германи, како се раније мислило.

Дат је преглед популарних теорија као и генетски налази Анатолија Кљосова, његова виђења о пореклу тих народа и његове критике постојећих теорија. Иако се аутор слаже са већим делом његових открића, дао је и критику појединих мишљења Кљосова. Аутор, наиме, не подржава Кљосовљево виђење о пореклу индоевропског језика као ни његову критику Теорије палеолитског континуитета Мариа Алинеиа.

Ова књига обрађује многе теме, почев од генетике и генеалогије па до порекла раса и хронологије праисторијских доба. Књига такође обрађује митско доба старе Грчке, Македоније и Рима и пружа доказ о генетском пореклу тих народа. Анализиране су и популарне теме, као контакти Минојске цивилизације са Северном Америком и проблем са локацијом Хомерове Троје, јер позиција Шлиманове Троје ни мало не одговара Хомеровом опису околине тог града. Такође је дат и кратак преглед историје античких народа на Балкану, као и Келта и Германа и Словена који су својим сеобама утицали на генетику југоисточне Европе.

Више информација и наручивање на овом линку.

С поштовањем,

PR & Web tim
Истраживачко-развојни центар Вељко Милковић
Laureat „Energy Globe National Award 2011“
Laureat „Energy Globe National Award 2010“

 

Булевар цара Лазара 56
21000 Нови Сад
Србија
e-mail: office@veljkomilkovic.com
web: www.veljkomilkovic.com | www.pendulum-lever.com | www.samogrejnekuce.com

 

2 replies »

  1. Нисам генетичар, али сам прилично упућен у њена достигнућа. Не оспоравам их, али мислим да неће бити добро, ако се иста, буду, буквално користила за писање нове историје. Зашто? Па зато, што нама не треба нова историја, већ истинита историја. Мој став никако не подразумева, омаловажавање генетике. Напротив, мој став има у виду следеће: Генетика је наука а моја искуства са науком су следећа: ако посматрам прву страну науке, могу изразити само своје дивљење њеним достигнућима, али постоји и друга страна те медаље, без које се не може објективно говорити о науци, на пример: Тесла је одавно утврдио да се струја може преносити без каблова а она се и данас преноси њима, прорачуната снага прве атомске бомбе била 12 500 пута већа од предвиђене, Хрвати су научно доказали да Јасеновац није постојао и да су Срби извршили геноцид над Хрватима, Ниподоштавање и не признавање достигнућа винчанске културе…Збо тога, поздрављам достигнућа гернетике и њен значај ,за писање истините историје, али историји треба омогућити да њена достигнућа буду објављена а не да завршавају у фијокама разноразних, моћних ,цензора. Сава.

    Свиђа ми се

    • Слажем се са вашом критиком о чистој генетици. Наслов ове књиге може да збуни. Генетика се потпуно обрађује само у прва два поглавља. У осталих седам, генетике има делимично. У овој књизи је такође дат и преглед налаза из археологије (укључујући Винчанску културу), као и преглед из многобројних историјских извора. Предлажем да на продајном сајту погледате барем садржај књиге пре него што изведете коначан закључак. Јован (аутор).

      Свиђа ми се