АКТУЕЛНО

Горе од турског зулума! Ратном хероју јавни извршитељи плене све ствари из куће! И то због отплаћеног дуга!


Драгослав Алексић (95) из Београда, ратни херој и носилац чак седам ордена из Другог светског рата, остаће без свих ствари из куће због дуга његовог сина Мирољуба (61) од 112.000 динара који је отплаћен још 2016. године!

Прокупље онлајн, 1.12.2018.

Алексићу су јавни извршитељи пописали комплетно покућство, од ормара и фотеља, до телевизора и веш-машина, и у понедељак, 3. децембра, долазе да му све те ствари заплене и продају их на аукцији за укупно 79.500 динара! Притом, извршитељи се не обазиру ни на чињеницу да Алексић има признаницу да је његов син давно отплатио дуг!

Докази

Тражили су да докажем да су ствари моје ако хоћу да их задржим. Одакле ми рачуни за ормаре од пре пола века?!

Тешка неправда

Овај једва покретни декица, који је са 19 година узео пушку и отишао да брани народ од фашизма, не може да верује да му под старе дане извршитељи због неспоразума плене сву покретну имовину.

– У новембру 2015. године окончан је судски спор по ком је мој Мирољуб био у обавези да том свом пријатељу врати 112.000 динара, што је он у фебруару 2016. и урадио. Међутим, 28. маја ове године извршитељи су ми закуцали на врата и рекли да тај дуг још није плаћен и да ће ми због тога запленити све ствари из куће. Шокирао сам се, мислио сам да је грешка, јер ја сам васпитан војнички, да будем дисциплинован и одговоран, да никоме ништа не дугујем. Рекао сам им да имам признаницу да је тај дуг враћен, али они се нису обазирали – каже Драгослав и додаје да је посебна ујдурма настала када је покушао да докаже да су ствари које извршитељи хоће да заплене његове, а не његовог сина.

Србији сам дао све, сада ме раскућује

Драгослав Алексић је носилац седам ордена, од којих су посебно значајни Орден заслуга за народ и Орден са мачевима другог реда, као и медаље за војне заслуге.

– Имао сам свега 19 година када је почео Други светски рат и током целог његовог трајања крвио сам се са Немцима. Поштено сам и после рата четири деценије служио војсци ове државе, а сад Србија хоће да ме убије. Уместо да последње дане живота проводим у миру и спокоју, овако болесног ме раскућују и малтретирају због наводног дуга мог сина – очајан је Драгослав.

– Стан у ком живим у Београду, у Улици кнегиње Зорке, мој је, као и све ствари у њему. Ту живимо моја унука и ја, а син Мирољуб је само пријављен на тој адреси, иако не живи са нама. Ствари у кући немају никакве везе са њим, али то извршитеље није занимало, они су само махали папиром да је мој син пријављен код мене и да морам да докажем да су ствари моје ако желим да их задржим. Само сам се насмејао, и питао их како да докажем власништво над ормаром купљеним пре пола века или телевизором који сам купио још пре 30 година.

Све ми узимају

Он каже да је, после ове неугодности, био принуђен да у 95. години проучава право и законе Србије и да се упушта у борбу са њима.

Извршитељка: Ја сам само преузела случај

Извршитељка Тамара Пајковић рекла је за Информер да је она овај предмет преузела од разрешеног колеге Бојана Исоског и да је према закону обавезна да настави оно што је он започео.

– Мада је увек незгодно преузимати посао који је неко други започео, морам да кажем да у овом предмету нема ничег спорног. Колега Исоски је пописао ствари, организовао прву продају, која је била неуспешна, а ја сам у обавези сада да спроведем другу. Увидом у овај случај видела сам да је “подебео”. Препун је жалби које су упућиване судовима, Комори извршитеља, Министарству правде и видим да су оне на свим нивоима одбијене.

Tакође, видим да се господин Алексић жалио свим инстанцама на то да је колега Исоски направио силне пропусте у раду. Међутим, сви су утврдили да је урадио све по закону – рекла је Тамара Пајковић.

– Мој син, као и његова ћерка, незапослен је, живимо од моје пензије, а све што у кући имамо стекли смо моја покојна супруга и ја. Зато сам суду уложио приговор на извршење. Иако су судије биле у обавези да га реше у року од пет дана, решавали су га пет месеци. На крају сам изгубио јер немам рачуне о куповини намештаја и кућних апарата које смо пазарили пре 40-50 година.

У понедељак долазе да ми узму све из куће, остаће ми само празни зидови. Имам пензију 40.000 динара, од ње живимо и син, и унука, и ја, тако да паре за нове ствари немамо – прича он и наглашава да на његове притужбе неми остају и Комора извршитеља и Министарство правде.

_______________

Редакција СРБског ФБРепортера
2.12.2018.

Поводом објављеног текста, Михаило Вуковић је  на нашој ФБ страници СРБски ФБРепортер ИНФО поставио коментар који овде преносимо ради потпуније информације:

4 replies »

 1. Чим сам добила пензију и то по решењу мању од минималне, држава дотира до 140000 извршитељ ми је послала решење обустави 1/3 пензије. Инфостан ми је запленио уплату за грејање скоро 20000 динара, већ десет година паре стоје код њих а грејање нису дозволили да уведемо
  Наплаћују чишћење а не чисте део мог улаза, одржавање ништа не раде
  За око 9000 дуга извршитељ узима скоро 5000, једна трећина моје пензије није довољна за њу и њене услуге
  Немам право жалбе
  Неће ствари, не дозвољавају радну активност. Паре или живот.

  Свиђа ми се

 2. ИАКО СМО ПОЛИТИЧКИ непријатељи ПРЕД БОГОМ ЈЕ ГРЕХ СТАРОГ ЧОВЕКА МАЛТЕРТИРАТИ И ЋЕРАТИ ЂЕ ИМ ДУША НЕДАЈ БОЖЕ ДА ВАКО НЕКОГ МОГА ЂЕДА МАЛТЕРТИРАЈУ ВИДЂЕЛИ СА КИМ ИМАЈУ ПОСЛА ЧЕТНИЧКИ САМ УНУК АЛИ НИЈЕ РЕД ОВАКО СЕ ИЖИВЉАВАТИ НАД СТАРИМ ЧОВЕКОМ СССС

  Свиђа ми се

 3. Небитно је да ли је син овакав или онакав. Ко је власник стана, рецимо? Некада је стан био неповредив. А сада?
  Претпоставимо да је син лош, лажов и фалсификатор, како хоће да га представи зајмодавац. Без обзира на то, без обзирс да ли је тско или није, закон не сме да угрози кров над главом троје људи од којих је једно мало дете.
  Укратко: антисрпски закони, антисрпска Скупштина која их доноси, и антисрпска влада која све то организује.

  Свиђа ми се