MAIL - RSS FEED

Ко је „заљуљао” албанско дете на српској земљи? Наравно – ЕВРОПА!


Редакцијски коментар: Ова илустрација из 1913. најбоље показује колико вреде апели које „представници” Срба ових дана упућују Европи не би ли она како извршила утицај на косовске сепаратисте…

***

ФБ Милан Поповић, 1.12.2018.

СРБИ ОСВЕСТИТЕ СЕ!

За оне Србе који желе у Европску унију, ова илустрација, која представља англосаксонску пропаганду, показује ко је „заљуљао” албанско дете на српској земљи.
Наравно – ЕВРОПА!

Илустрација под називом „Прекинута успаванка” (A BROKEN LULABY)
на којој је приказано како Европа љуља албанско дете,
објављена je
23. јула 1913. године у англо-саксонским новинама

Европа: Ох, тихо, моја бебо!
Албанско дете: Како могу да ћутим поред све ове паклене буке?
Европа: Мораш да радиш исто што и ја, претварај се да је не чујеш.

Независна Албанија је била међународно непризната парламентарна држава основана у Валони (тада Османско Царство а данас Република Албанија) 28. новембра 1912. Њена скупштина је била формирана истог дана, док су влада независне Албаније и њен сенат формирани 4. децембра 1912. Што се саме земље тиче чак ни то нису имали своје, па су узели феудални посед српског кнеза Мркше Жарковића који је владао и столовао у граду Валона!

Мркша Жарковић је био српски племић који је од 1396. до 1414. године, управљао деловима некадашњег Српског царства, на југу данашње Албаније.

Његов отац био је властелин Жарко, који је био водећи племић у Зети, после Душанове смрти, а помиње се у јуну 1357. године, као велможа цара Уроша. Мркшина мајка била је Теодора Дејановић, ћерка Теодоре, сестре цара Душана.

Мркша се 1391. године оженио Руђином Балшић, ћерком Балше II и Комнине Асен, ћерке Јована Асена, брата супруге Душана Силног Јелене. Комнина је свом мужу у мираз донела Валону, Берат, Канину и Химару, на југу данашње Албаније. После његове погибије у бици на Саурском пољу код Балша, недалеко од Берата (1385), она је наставила да влада над тим областима, да би се 1396. године замонашила и предала власт свом зету.

Мркша је успео да се одржи у овој области, све до своје смрти, у октобру 1414. године. Владавину је наставила његова супруга Руђина, која је под притиском Османлија покушала да се договори са Млечанима о преузимању њених поседа. Иако су преговори вођени 1415. и 1416. године, договор није постигнут, а целу област су већ у лето 1417. године заузеле Османлије

Категорије:MAIL - RSS FEED

1 reply »

  1. ПРОКЛЕТИ римски папа ватикан ТЕ енглези немци французи САМО ДА СРБИЈА НЕ УЗМЕ НАЗАД СРБСКИ ГЛАВНИ ГРАД СКАДАР ТЕ ДРАЧ ТЗВ САДАШЊУ албанију КОЈА ЈЕ СКЛЕПАНА НА СРБСКОЈ ЗЕМЉИ ОТЕТО ЈЕ ПРОКЛЕТО ДА БОГ И јевропа ИМАЛА ГРДЂЕ МУКЕ БЕД ЈАДЕ ОД НАС СРБА КОЈИ СМО ПРАВОСЛАВЦИ И СВЕТОСАВЦИ СССС

    Свиђа ми се