АКТУЕЛНО

САД позвале Србију да призна „геноцид“ у Сребреници


Заменик помоћника државног секретара САД за Југоисточну Европу Метју Палмер се о сврнуо на усвајање Резолуције о Србији у Парламенту ЕУ у којој се тражи од Србије да призна наводни геноцид у Сребреници, казавши да су „чињенице о геноциду у том граду неоспорне и признате од свих релевантних међународних тела“.

„Стога је нужно да се Србија суочи с прошлошћу како би ишла даље, али и због поштовања према жртвама тог геноцида“, рекао је Палмер, позвавши све у региону да „прихвате ту реалност“.    

ИЗВОР: ВОСТОК

———-

6.12.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

7 replies »

 1. Пре свих, да САД призна геноцид над Индијанцима, и све геноциде у Вијетнаму, Кореји Ираку, Авганистану и свим осталим ратовима које воде по свету, па ће онда Србија размотрити и проучити њихов предлог !

  Свиђа ми се

 2. Који плаћеници који болесници ….смрад палмер и његови американци што раде
  Палестинцима и Јеменском народу?? мајке сребреницев😀😀

  Liked by 1 person

 3. Ni vrabci s grane im ne veruju niti ih uvazavaju, sad lazi niko normalan nece debatirati a tek priznti to su obicne bljuvotine koje treba sad i da pojede! Pa dosta je bilo ovo nisu devedesete, mazda nisu primetili pa da im se kaze! Evrobrisel sadobritis, treba na sud i da odgovaRaju za zlodela sirom planete! Njima je mesto iza resetaka a ne da se o njima raspravlja i daje neki znacaj njihovim pomahnitalim zeljama! Sto je visak, visak je!

  Liked by 1 person

 4. Ко је он, дас „тражи“ од једне државе, да призна лаж? Ако се деси, да корумпирана „политика“ пристане на то, мораће у будуће да призна све, што јој се нареди. Мораће да призна лажну државу на комаду властите, отете земље, мораће да призна, да је Србија сама себе бомбардовала брез одобрења СБ УН-а, мораће да призна, да је Србија протерала 400 или колико већ хиљада Срба из РСК, и на крају, ако призна, да се у „сребреници десио геноцид“ а не ратни злочин, СРБИЈА ЋЕ БИТИ ТА, КОЈА ЋЕ ЗАПЕЧАТИТИ СУДБИНУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. Тога типа одмах прогласити „персоном нон грата“, дати му 48 сати, да напусти земљу и тако дати сигнал свим будућим хохштаплерима.

  Свиђа ми се