АКТУЕЛНО

ВЕСТИ: Циркус уместо ауто-пута


Одлука министарке грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић да своје министарство измести у Грделичку клисуру, где се ради на деоници ауто-пута на Коридору 10 представља популистички и нестручан чин који има за циљ придобијање јефтиних политичких поена сматра стручна јавност Србије.

Канцеларијама није место у Грделичкој клисури

Економски аналитичар Бранко Павловић у изјави за „Вести“ каже да је потез министарке Михајловић довољан разлог за њену смену.

– Одлука је заиста скандалозна. Министарства и државни органи су замишљени тако да функционишу у регуларном радном времену од 9 до 17 часова. Уколико у регуларном радном времену не могу да реше питања око радова једне капиталне инвестиције треба да се запитају шта се заиста збива са њима – каже Павловић, додајући да је реч о доказу министаркине неспособности.

Економиста Мирослав Прокопијевић не жели да коментарише потез министарке инфраструктуре, јер сматра да њена одлука није питање за озбиљног економисту, него пре за комедиографа. Његов колега Данило Шуковић напомиње да је на делу чист маркетинг.

Пресељавају канцеларије у Грделичку клисуру и праве чист циркус. Реч је о постизању рејтинга и покушају камуфлаже којом се прикрива нерад – наводи Шуковић.

Према његовим речима на деоници код Уба направљене су грешке због корупције и нестручности, а онда се пласира информација да треба радити 24 сата дневно. Међутим уколико одете на лице места видите да „машине спавају“.

Мора систематски да се ради и да се доносе стручне одлуке. Кад се деси да падне потпорни зид, бесмислено и бескорисно је да министарка тамо седи по цео дан, јер то ништа добро неће донети – каже Шуковић.

И консултант за страна улагања Махмут Бушатлија сматра да не постоји ниједан ваљан разлог да министарка са сарадницима буде на лицу места, мада како истиче тамо нешто могу и да науче.

Изнуђен потез

– Одлука министарке Михајловић је бесмислена и ирационална, селидбом се беспотребно троше паре грађана, што и није најгора последица, гори је велики губитак времена. Осим маркетинга, мислим да је на делу изнуђен потез министарке Михајловић, јер има лош положај унутар странке па је ово покушај додворавања и показивања да ради и брине о капиталним инвестицијама – оцена је економског аналитичара Мијата Лакићевића.

ИЗВОР: ВЕСТИ

———–

6.12.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »