АКТУЕЛНО

Компанија Антена група нови власник Прве телевизије и О2 ТВ


Компанија Антена група постигла је договор са предузетником Срђаном Миловановићем о преузимању 100% оснивачких права Антена групе у Србији и Црној Гори. Компанија ANTENNA group је водећа медијска корпорација у југоисточној Европи у чијем власништву се налазе Prva televizija, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Play радио, шест кабловских канала и три портала Prva.rs, O2tv.rs и B92.net.

Вредност аквизиције износи 180 милиона евра. Поступак издавања дозволе од регулаторних тела је у току.

фото: илустрација

Крајем 2009. године Антена група преузела је Fox телевизију у Србији, а у септембру 2010. променила је назив у Prva televizija и учинила праву револуцију у маркетиншком, продукционом и програмском садржају. Антена група Србија развила се у кратком року у најјачу медијску кућу на изузетно конкурентном тржишту комерцијалних телевизијских и радијских станица, као и портала у земљи.

Промена оснивачких права део је пословне стратегије компаније Антена групе, која ће се фокусирати даље на развој основне делатности и пословања. Групација је овим пословним потезом остварила импресиван успех. У време куповине Фокс телевизије у Србији 2009. године, станица је имала свега 4 одсто удела у тржишту, а данас, осам година након озбиљних улагања и континуираног ширења делатности, медијска кућа има чак 45 одсто удела у тржишту и једна је од најздравијих медијских компанија у земљи.

Теодор Киријаку

– Желели бисмо да се захвалимо сјајном тиму професионалаца у Србији који су омогућили да се ова медијска кућа развије у лидера у региону. Комбинација фантастичне локалне експертизе, примена јасне мултимедијалне стратешке платформе и отвореност Владе Србије и Црне Горе за инвеститоре, омогућила је велики успех Антена групе на најбрже растућем тржишту. Иза нас је изузетан период на који смо сви веома поносни јер смо успели да креирамо број један телевизијску, дигиталну и радијску платформу у Србији и Црној Гори. Задовољни смо што смо изабрали правог власника под чијим ће вођством компанија наставити фазу прогресивног раста и даљег јачања лидерске позиције на тржишту – рекао је Теодор Киријаку, власник Антена групе.

Срђан Миловановић поседује богато искуство у медијском и телекомуникационом пословању, а ова аквизиција представља нови изазов који ће сигурно позитивно утицати на целокупан развој медијског тржишта Србије.

– Са великим задовољством најављујем преузимање једне од најпрестижнијих медијских кућа у Србији и Црној Гори, коју је пуних осам година креирао и водио сјајан домаћи тим под вођством Антена групе. Имајући у виду беспрекоран имиџ и одличне резултате пословања медијског гиганта, циљеви и планови ће се кретати у правцу суверене градње и даљег развоја ове угледне медијске куће, увећања продукционих капацитета и ширења медијске платформе. Амбициозне планове јачања лидерске позиције компаније како у земљи, тако и у региону спроводиће исти тим људи који важе за врхунске професионалце и једне од најбољих у домаћој медијској индустрији. Радујемо се новим успесима које ћемо заједно градити и остварити у периоду пред нама, а у корист верних гледалаца и слушалаца којима обећавамо још разноврснији и бољи програмски садржај – изјавио је нови власник Срђан Миловановић.

Антена група је водећа интернационална медијска групација са портфолиом разноврсних медијских операција у преко 20 земаља Европе, Северне Америке и Аустралије. Антена је основана 1988. године у Грчкој и развила се у међународну групацију која улаже у водеће комерцијалне телевизије, тематске канале, дигиталне медије, аудио-визуелну продукцију, радио, издаваштво и друге области.

ИЗВОР: ВЕСТИ

——-

8.12.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »