АКТУЕЛНО

Пожар у мисији Србије у УН (ВИДЕО)


Министарство спољних послова саопштило је јутрос да је у згради Сталне мисије Србије при Уједињеним нацијама у Њујорку избио пожар. – Пожар је избио око 20 часова по локалном времену, а у њему су у потпуности изгореле две канцеларије, али срећом нико није повређен – изјавио је шеф Мисије Милан Милановић.

Он је казао да су пожар случајно приметили један од запослених у згради и пролазници, као и да су ватрогасци брзо стигли и угасили пожар.

Према његовим речима, надлежне службе које су одмах изашле на лице места установиле су да су пожар узроковале неисправне инсталације.

– На срећу имамо осигурање. Тренутно чистимо јер су прозори полупани и вода се слива низ степенице. Тренутно немамо интернет. У канцеларијама које су изгореле налазио се само намештај. Једна канцеларија се није користила, а у другој је седела једна колегиница која ће бити премештена у другу канцеларију. Срећа је да је пожар рано примећен и да су ватрогасци брзо стигли – рекао је Миловановић.

Амерички сајт „Њујорк дејли њуз“ пренео је да су у пожару који је избио после 20 сати повређена три цивила и један ватрогасац, који су задобили лакше повреде. Због пожара који је избио у згради, а који је угашен мало пре 22 сата, била је затворена Пета авенија.

Зграда која се налази на Петој авенији у близини 67. улице и прекопута Централ парка под заштитом је државе од 1966. године. Изграђена је 1905. године и била је позната као кућа Роберта Ливингстона Бикмана, пре него што је постала Стална мисија бивше СФРЈ при Уједињеним нацијама.

Пројектовала ју је њујоршка архитектонска фирма „Ворен и Ветмор“, која је осмислила и станицу Гранд централ на Менхетну. Зграда се тренутно продаје, а почетна цена је 50 милиона долара.

ИЗВОР: ВЕСТИ

————-

10.12.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »