АКТУЕЛНО

ДСС, Двери – Реаговања поводом потписивања(?) споразума у Маракешу


САОПШТЕЊЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА СРБИЈЕ ПОЗИВА ВЛАДУ ДА СЕ ПОВУЧЕ ИЗ СПОРАЗУМА ИЗ МАРАКЕША

Демократска странка Србије, у моменту у коме још увек не знамо да ли је представник Србије потписао приступање Глобалном споразуму о миграцијама из Маракеша, позива Владу Републике Србије да не потписује овај дубоко штетан међународни споразум.

Наиме, Глобални споразум о безбеднијем и уређенијем регулисању миграција нарушава суверенитет државе у посебно осетљивој материји кава је регулисање миграција и пребацује га на виши ниво. Осим тога, поменути документ у циљу 17. предвиђа увођење кажњавања за деликт мишљења, тј. за нетолерантност, дискриминацију и друге облике негативног не само личног опхођења него и говора о миграцијама и мигрантима.

Демократска странка Србије свакако осуђује расизам, али не може да се сложи за фактичком забраном медијског бављења миграцијама које може да укаже и на штетне ефекте када их и има. У истом циљу 17. онемогућава се делимично и полицијски и научни рад јер се осуђује свако „профилисање миграната” на основу њиховог порекла, вероисповести, етничке или националне припадности. У пракси то значи да нико неће смети да се бави тиме колико и из које земље долази миграната, али не само то, него ниједан медиј неће смети да објави критиковање миграција, без обзира на њихову бројност и последице, а да не сноси санкције.

Због тога, уколико је Влада и пристала да потпише споразум који нису потписали наши бројни суседи и многе друге земље, ДСС позива Владу да се повуче из истог.

Информативна служба ДСС
11.12.2018.

***

Вучић крије превару с мигрантима, нападима на Бошка Обрадовића

Информативна служба Двери, 11.12.2018.

Мало грађана Србије је упознато са тим да се ових дана у Мароку, у граду Маракеш, одржава Међународна конференција УН-а о Глобалном компакту о миграцијама и да је шеф српске делегације која је тамо отпутовала, министар Зоран Ђорђевић.

Српски покрет Двери позива српску јавност да помно прати извештавање страних медија о понашању српске делегације у Маракешу, када се већ медији у Србији не извештавају са овог важног догађаја.

Влада Србије све време крије своје намере и избегава да јавно каже на шта се све обавезала по питању улоге Србије у глобалним миграцијама. Тражимо да се надлежно министарство и премијер хитно изјасне да ли ће Србија потписати резолуцију у Маракешу и да ли задржава статус државе транзита миграната или ћемо ипак постати „паркинг за мигранте“, супротно чврстом обећању Александра Вучића.

Напомињемо да се хрватски представник пре поласка у Маракеш јасно изјаснио да он неће потписати Глобални компакт о сигурним и регуларним миграцијама, а извесно је да га неће потписати ни Мађарска ни САД.

Маракеш и однос према мигрантима су сасвим сигурно тема на којој се губе или добијају избори и то Вучић и те како добро зна!

Због тога је организовао до сада невиђену хајку на Српски покрет Двери и Бошка Обрадовића, као једину парламентарну странку која је покретала питање миграната и безбедности грађана Србије у парламенту и постављала питања министрима Небојши Стефановићу, Вулину и Зорану Ђорђевићу, док је посланик Марија Јањушевић, члан Одбора за људска права редовно информисала јавност о ризичним корацима које држава предузима по овом питању.

Неколико аутентичних докумената достављамо у прилогу.

Наглашавамо да немамо ништа против да се унесрећеним људима помогне да се врате у своје домове или стигну на жељену дестинацију – а то свакако није Србија већ државе западне Европе и САД, али да ћемо се свим легитимним средствима борити против насељавања миграната у напуштена српска (по Вучићевом плану најпре војвођанска) села.

Са друге стране, позивамо све носиоце јавне речи и грађане који о овој теми пишу на друштвеним мрежама, да се држимо проверених чињеница и релевантних података, како не бисмо ширили панику и дезинформације, што само иде на руку Вучићевом режиму и његовим помагачима, који ових дана уједињено шире невероватан број клевета против Двери и Бошка Обрадовића.

Српски покрет Двери ће, као и до сада благовремено и прецизно обавештавати грађане до којих је сазнања дошао и откривати све издајничке потезе Вучића и његових помагача. Што им је крај ближи, све су нервознији и маштовитији у пласирању лажи и бајки браће Андерсен, како би то рекао министар Стефановић.

Охрабрујуће је једино то што евентуално потписивање маракешког документа од стране Србије није правно обавезујуће, тако да ће будућа влада, у којој неће бити Вучића и његових издајника, моћи да повуче потпис Србије. Двери ће сасвим сигурно веома брзо бити у прилици да спроводе своју политику и штите интерес и безбедност грађана Србије. Жестина којом нас Вучић напада је необориви доказ за то.

3 replies »

 1. СВЕ ЈЕ РЕКАО БРАТ НИКОЛА АЛЕКСИЋ ШТА ЈЕ ТАЈ режим ИЗ црнограда ПОТПИСАО ЈЕЛ ТО ЗНАЧИ ДА МОЖЕ ДОЋИ У ТВОЈУ КУЋУ НЕКИ ТЗВ емигрант терориста ПОБИТИ ТИ СВУ ФАМИЛИЈУ ИЛИ НЕДАЈ БОЖЕ СИЛОВАТИ ЖЕНУ ИЛИ ШЋЕРКУ А ТИ МОРАШ ДА ЋУТИШ ТРЕБА ОСНОВАТИ СРБСКУ ДРЖАВНУ СТРАЖУ И НОЋНЕ СТРАЖЕ ДА СЕ ЧУВАЈУ СРБСКА СЕЛА ОД некрста ОЦА ДА ТИМ ТЗВ ун ДОСТА ЈЕ СРБИМА ВИШЕ ТИХ шиптара И ТЗВ емиграната СРБСКЕ ПЛАНИНЕ СУ ЗАШТИТА ДОЛАЗЕ ТЕШКА ВРЕМЕНА КА ЗА ВРЕМЕ ПРЕД КОСОВСКИ БОЈ 6897 КО ЈЕ ОСТАО У ГРАДОВИМА ЈЕ потурчен А КОГА САЧУВА ПЛАНИНА СРБСКА ТАЈ ЈЕ СРБИН ПРАВОСЛАВАЦ ПРАВА БОЖЈА ВЕРА СССС

  Свиђа ми се

 2. Шта не знају јесу ли потписали пакт? Опет су необавештени.

  Није ваљда да су неписмени?

  Сви се нешто праве луди, а ови потписују ли потписују.
  Е, онда кад ОВИ све испотписују и тотално нас скембају, онда ће невидљиви да нареде да се смакну, да би дошли ОНИ други, па ће ти заборавити на предизборно родољубље и наставити да потписују, а оно што су претходници потписали то ће остати и даље на снази и појео вук магарца. А, ти Србине, не липши магарче до зелене траве.

  Има ту и оних што виде да је превара у питању како год окренеш, али за такве имају спремне психологе и психијатре, те неке докторе са стотину диплома и титула, који иначе глуме да су православци, а незнају се прекрстити, па се онда мало групишу заједно, а онда у року од пар месеци, све то растуре и још растуре и оне што су били искрени у својим намерама. Такве смо већ имали што су махали са три прста.

  Свиђа ми се