АКТУЕЛНО

Јовановић: Моје убиство је наручио председник општине


Милан Јовановић, новинар портала Жиг инфо из Гроцке и бивши припадник МУП-а, на чију кућу је бачен молотовљев коктел, дао је изјаву полицији.

фото: youtube

Гаража и кућа Јовановића у том нападу су изгореле, а нападачи су испалили и хице на врата како укућани не би могли да побегну. Полиција је саопштила да је нађена чаура и да ради на расветљавању тог случаја. Међутим, поставља се питање шта је узрок тог напада – писање портала за који ради Јовановић или сукоб с председником општине Гроцка?

Јовановић каже да се све одиграло око три ујутро и да га је о свему обавестила супруга јер је он спавао. Она је, како каже, видела два нападача како беже и пламен.

Моје убиство је наручено и то га је наручио председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић. Већ једном је покушао да ме убије али није успео у томе јер га је спречила његова супруга. Рекао је да ће то урадити и ангажовао је људе да то уради – тврди Јовановић.

С друге стране, председник општине Гроцка негира оптужбе Јовановића и каже да је реч о „сулудој причи, човека који је годинама опседнут причом против њега“. Према речима Симоновића, раније је постојао вербални конфликт, који је остао на томе и који се догодио испред његове капије.

Покрет слободних грађана најоштрије је осудио застрашујући напад на животе уредника новинарског портала Жиг Инфо у Гроцкој Милана Јовановића и његове породице.

Према информацијама Јовановићевог адвоката Немање Тодоровића, који је и повереник Покрета слободних грађана (ПСГ) за Гроцку, Јовановићу су непознати људи у три часа ујутро запалили кућу, разбили прозор и кроз њега убацили молотовљев коктел, па након тога пуцали испред врата како нико не би могао да побегне.

Седамдесетогодишњи Јовановић и његова супруга су пред ватром побегли кроз прозор са друге стране куће и сада су у Ургентном центру, због тровања димом. Жиг инфо је недавно писао о злоупотребама председника општине Гроцка, који је из Српске напредне странке.

Након тога је, 9. октобра, претучен један од уредника Жељко Маторчевић, који је после тога рекао да страхује за свој и живот своје породице али да ће Жиг Инфо наставити да се бави истраживачким новинарством.

Пожар у кући новинара, МУП: Истражујемо, нађена чаура 

У кући бившег припадника МУП у Гроцкој Милана Јовановића, који ради као новинар портала „Жиг Инфо“, дошло је до пожара из за сада непознатог разлога, а он сумња да су у гаражу убачени молотовљеви коктели. Срећом, у пожару је причињена само материјална штета и нико није повређен.

У среду 12.12.2018. око 3.30 сати, у гаражи куће у којој Јовановић живи са супругом, избио је пожар који се убрзо проширио на приземље њиховог дома. У ватреној стихији су изгорели гаража, приземље куће и аутомобил марке „мерцедес“ у власништву Јовановићеве супруге.

Према првим информацијама, његова супруга је изјавила да је чула и пуцње, а полиција је испред гараже пронашла једну чауру.

– Мало је недостајало да погинем ноћас. Сва срећа, извукла ме је супруга. Кућа ми је изгорела до темеља. Све што сам радио последњих година је уништено. Немам чак ни гардеробу – рекао је Јовановић за Инсајдер.

Убрзо након инцидента огласио се и заменика начелника Полицијске станице Гроцка Радосав Шћекић.

– Полицијски службеници ПС Гроцка интензивно раде на расветљавању свих околности изазивања пожара у Врчину у гаражи М. Ј. (1950), бившег припадника Министарства унутрашњих послова, који је изјавио да сада пише текстове за један локални портал – казао је Шћекић.

УНС: Полиција да утврди да ли пожар има везе са Јовановићевим послом

Удружење новинара Србије (УНС) у свом саопштењу позива полицију и тужилаштво да хитно испитају све околности под којима је ноћас у Врчину изгорела кућа новинара „Жиг Инфо“ портала Милана Јовановића, као и да утврде има ли овај догађај везе са послом којим се Јовановић бави и о томе обавесте јавност.

Како је УНС-у рекао главни и одговорни уредник Жиг Инфа Жељко Маторчевић, „Јовановић сумња да је пожар подметнут односно да су непозната лица ноћас око 3.30 бацила два молотовљева коктела на кућу у којој је у том тренутку био са супругом.“

– Кућа и аутомобил изгорели су у пожару. Јовановић и његова супруга су, хвала богу, добро. Нагутали су се дима, али немају озбиљније повреде. Полиција је на лицу места тренутно. Не могу са сигурношћу да тврдим да је ово због посла којим се Јовановић бави, али ово није први пут да се нападају новинари и уредници „Жиг Инфо“ портала. Мене су у октобру претукли, често нам прете, комплексна је ова прича – рекао је Маторчевић УНС-у.

2 replies »

 1. СНС због шаке власти преда Косово и Метохију, разбија кутије, води народ на митинге да аплаудира другу Титуну-Вучићу, разбија главе и убија.
  Влас је власт.
  СНС се уби борећи се за власт.
  Ништа друго не раде
  Ово неуспело убиство наручила је иста канцеларија која је ликвидирала Зорана Ђинђића и Оливера Ивановића. Друге такве канцеларије нема.
  Председник Симоновић имитира налогодавца Вучића! Нико им ништа не може.
  Зато се и боре за власт.

  Свиђа ми се