АКТУЕЛНО

Проф. др Миладин М.Шеварлић: Ко се боји слободне народне воље? Грађани сигурно НЕ!


После три године проведене у Скупштини Србије, као нестраначки народни посланик у опозиционој посланичкој групи, уверен сам да Србији нема спаса са изборним законом који осигурава партиократске режиме од једних до других избора.

Данас у Централној Србији и у АП Војводини имамо 169 општина и градова, од чега 72 општине и 4 града немају свог посланика међу 244 посланика (6 је са територије АП Косова и Метохије)!? Више од половине територије нема свог посланика!?

Захтевајмо промену изборног закона и вратимо изборе свих народних представника – од чланова савета месних заједница, преко одборника у скупштинама општина и градова до посланика у покрајинама и Републици – ПО ИМЕНУ И ПРЕЗИМЕНУ и са правом бирача да свог народног представника и ОПОЗИВАЈУ! То ће мотивисати и скоро половину бирача да коначно изађу на гласање и преузму одговорност за избор најбољих у њиховим изборним јединицама.

Истовремено, неопходно је у време дигитализације увести и електронско гласање свих грађана Србије који се налазе у тзв. дијаспори, јер није нормално у Аустралији, Америци, Канади или Русији тражити од Срба који су тамо да иду на гласање путујући и преко 1000 километара!? Ко смо ми да им укидамо право да се на најједноставнији и најлакши начин изјасне за кога ће гласати?

Ко се боји слободне народне воље? Грађани сигурно НЕ!

Проф. др Миладин М.Шеварлић

*нестраначки посланик у опозиционој посланичкој групи у Народној скупштини Србије

———-

13.12.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић