АКТУЕЛНО

Код Лесковца се преврнуо аутобус, троје погинуло, четворо задржано у нишкој болници (фото)


Најмање троје људи погинуло је ноћас код Лесковца, када се преврнуо аутобус који се кретао из Скопља ка Београду, преноси Танјуг. Повређено је 30 особа, од којих је 24 смештено у Ургентни центар, пренела је РТС. У помоћ лесковачким колегама прискочила је нишка Хитна помоћ која је на место несреће упутила пет својих екипа. 

До несреће је дошло око 1.45, на ауто-путу у близини искључења за Лесковац, саопштио је МУП. Три особе су погинуле, а 32 су повређене, преноси РТС. У болницу у Лесковцу је превезено 28 особа, док су четири особе збринуте у нишкој болници. Како сазнаје РТС, аутобус је синоћ око 20 часова кренуо из Прилепа ка Бечу. На Хирургији су четири пацијента са тешким телесним повредама али ван животне опасности, док је на Одељењу ортопедије једна особа, рекао је начелник Хирургије Јовица Вучковић за РТС. 
– Пацијенти који су тренутно у Ургентном центру, њих 23, имају лаке телесне повреде – додао је Вучковић. 
На кућно лечење ће бити пуштено 14 пацијената, кажу у лесковачкој болници где ће пацијенти остати до обезбеђивања превоза за Македонију. 

ФОТО: РАС СРБИЈА

 

Три особе су погинуле у тешкој саобраћајној несрећи која се десила ноћас око 1.40 часова на улазу у Лесковац када се преврнуо македонски аутобус који је саобраћао из правца Скопља ка Београду.

Према првим и незваничним информацијама, у питању је аутобус који саобраћа на линији Штип –Беч, али ова информација још није званично потврђена.

Осим лесковачких, у збрињавању повређених актера несреће учествовале су и екипе нишке хитне помоћи, а тачан број погинулих и повређених путника биће познат када аутобус, који се преврнуо на бок, буде подигнут.

Нишкој Хитној помоћи упућен је позив да пошаље две екипе али су, по пристизању весту са терена, послате још три медицинске екипе да помогну у збрињавању повређених.
У болницу у Лесковцу је превезено 28 особа, док је четири збринуто у нишкој болници.

– Аутобус је био окренут на бок, троје путника је затечено без знакова живота. Екипе Хитне помоћи из Лексовца које су прве стигне на лице места указивале су помоћ повређенима и вршиле су тријажу. Било је путника који су били задобљени у аутобусу. Њих су солободили припадници ватрогасно спасилачке јединице МУП-а. Најтеже повређене смо транспортовали у КЦ Ниш. Један од пацијената који је први збринут, имао је симптоме прелома лобање, каже један од лекара Хитне помоћи из Ниша који је учествовао збрињавању.

Директор Завода за хитну медицинску помоћ из Ниша Славољуб Живадиновић, нашао се на лицу места са медицинским тимовима и нишке Хитне помоћи.

– Повређени у удесу су збринути и превезени до КЦ Ниш у рекордном року, узимајући у обзир врло неповољне временске услове услед снежних падавина. У акцији спасавања је ноћас први пут употребљено ново возило марке „мерцедес“ које има најсавременију медисинску опрему како би помоћ била указана и збринут био најтеже повређени пацијент. Санитет има погон на сва четири точка захваљујући чему је без проблема стигао на место несреће. Нишка хитна помоћ је показала да је дорасла сваком изазову, навео је Славољуб Живадиновић.

У току је полицијски увиђај и утврђивање узрока несреће аутобуса. Да ли је возач задремао или је аутобус слетео услед других разлога, биће утврђено након увиђаја и првих налаза истраге.

ИЗВОР: БЛИЦ/ПОЛИТИКА/РТС/ВЕСТИ

——–

16.12.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић