АКТУЕЛНО

СПЦ подржала (!) Вучићеву политику према Косову и Метохији и позива на јединство (у издаји?)


18. децембар 2018. НСПМ

У ове дане када се припремамо да дочекамо празник Рођења Богомладенца Христа, празник љубави и мира, желећи мир и добро свима људима, са великим узнемирењем смо примили вест да су непријатељи мира, поновним, најгрубљим кршењем међународног права, донели одлуку о формирању војске косовско-метохијских Албанаца.

За Српску Православну Цркву нема дилеме да је та војска усмерена искључиво против  српског народа који на Косову и Метохији храбро исповеда своју веру и поноси се српским именом. Знамо и то да је формирање те војске усмерено и против древних српских православних светиња на Косову и Метохији, које непријатељи Цркве Божје намеравају да униште или да их бар преотму.

Исто тако знамо да на ово ново безакоње Албанци не би ни помислили да нису имали јасан подстицај Сједињених Америчких Држава и других западних сила, руковођених сопственим себичним интересима, који су у крајњој линији супротни интересима и Срба и Албанаца.

Из тог разлога, због добра оба народа, Српска Православна Црква се неодступно моли и залаже за мир и за миран саживот са косовско-метохијским Албанцима, који би без икакве сумње био  могућ и остварив када би се о миру договарали искључиво Срби и Албанци.

Српска Православна Црква подржава одговоран став највиших државних органа Републике Србије који, чувајући мир и стабилност, настоје и да сачувају српски народ, али и да албански народ поштеде од искушењâ и страдањâ.

Српска Православна Црква у потпуности подржава одлуку Председника Србије, г. Александра Вучића, да Република Србија заштити српски народ на Косову и Метохији уколико буде нападнут. Такве гаранције снажно крепе наш народ и дају му снагу да истраје упркос притисцима којима је свакодневно изложен.

Позивамо верни народ Српске Православне Цркве и све грађане Републике Србије, а посебно политичке чиниоце, да буду одговорни и јединствени и да дају подршку настојањима државе Србије да сачува мир и обезбеди опстанак српског православног народа на Косову и Метохији.

Председник
Светог Архијерејског Синода
АЕМ и Патријарх српски
Иринеј

(СПЦ)

______________

Повезано(?):

Влада даје СПЦ МИЛИОН ЕВРА због „тешке финансијске ситуације“

Др Десанка Крстић: Издаја Косова је исто што и издаја Христа

Новаковић: Свакако бојкотовати илегалне изборе – Или шта се крије иза „изборног иступања“ Патријарха!?

4 replies »

 1. НА ЖАЛОСТ СВЕШТЕНИК ВЛАДО ЗЕЧЕВИЋ ЈЕ УМЕСТО КОКАРДЕ ЗАМЕНИЈО петокраку ОН И ЊЕГОВИ комунисти ЗВАНИ партизани СУ КРИВИ ЗА ОВО ШТО СЕ ДЕШАВА СА СВЕТИМ КОСОВОМ МЕТОХИЈОМ ДРАГИ БРАТЕ ВЛАДИКЕ СВАКА ТИ ЈЕ ЊЕГОШЕВА А ИМА СРБИЈА ДОСТА КАРДЂОРДЂА АЛИ НЕ МОГУ ДА ДОДЂУ ДА СКИНУ ТЕ ИЗ БЕОГРАДСКЕ СКУПШТИНЕ ПОШТО ИМАМО лажну ТЗВ ОПОЗИЦИЈУ НА СВАКОМЕ ЈЕ ДА ОДЛУЧИ ДА ЛИ ЈЕ ЗА КОСОВО МЕТОХИЈУ ПРОШИРЕНУ ЦРНУ ГОРУ РСК РС И БУДЕ ДОСТОЈАН СВОЈИХ ПРЕДАКА ИЛИ ЈЕ ЗА поганију ЗВАНА еу СВАКО КО ИМАЛО ИМА ОБРАЗА ЧОЈСТВА ПОШТЕЊА ЋЕ БИТИ ЗА ЦАРСТВО ДУШАНОВО А ЈЕДИНО погани рдђе несоји ЗА јевропу ХВАЛА ТИ БРАТЕ ЈОНЧИЋУ ЗА ПОСТАВЉЕЊИ ВИДЕО НЕМА ПРЕДАЈЕ КОСОВО МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА БЕРАНЕ ЈЕ СРБИЈА КНИН ЈЕ СРБИЈА КРИМ ЈЕ РУСИЈА СССС

  Свиђа ми се

 2. НИЈЕ ТЗВ ПАТРИЈАХ И ЊЕГОВЕ удбашке ВЛАДИКЕ СРБИЈА НЕК ГОСПОД ПОЖИВИ НАШЕГ ВЛАДИКУ АРТЕМИЈА ЈЕДИНОГ КОЈЕГ СУ ПРОЋЕРАЛИ СА СВЕТОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ БАШ ТАЈ папски унијат МИРКО ГАВРИЛОВИЋ ТЗВ ИРИНЕЈ ЈЕДНОМ БРАЋО И СЕСТРЕ МОРАМО ОДВОЈИТИ ЖИТО ОД кукоља ЈЕР ЗБОРИМ ИСТИНУ ЗА ЧАСНИМ КРСТОМ ЗА СРБИЈУ ПРАВОСЛАВЉЕ ПРОТИВ латинских паписта ВАЗДА ЗА ВЈЕК ВЈЕКОВ ГОРСКИ ВИЈЕНАЦ И МЕТОХИЈА И КОСОВО ТО ЈЕ НАША ЗАКЛЕТВА ЗА ЦАРСТВО ДУШАНОВО СРБИЈА НА ТРИ СРБСКА МОРА РАВНА ГОРА ПОБЕДИТИ МОРА СССС

  Свиђа ми се

 3. Црква не помаже одбрани Косова и Метохије ни на начин који је искључиво њена могућност, а то је да инсистира пред тзв. ”међународном заједницом” и ”уједињеним нацијама” ( које су се скупа претвориле у клуб педера, обе, али то није алиби за не нападање на исте ) на својој катастарској имовини на територији покрајине, та имовина је огромна и износи заједно са приватном имовином Срба са Косова и Метохије, и државном имовином Србије – укупно 59 % територије Косова и Метохије, ( http://www.glas-javnosti.rs/clanak/glas-javnosti-26-02-2008/srbija-i-spc-vlasnici-dve-trecine-kosmeta ).

  Вучић је као прави шиптар ( а само је полу шиптар, нека ме тужи ако није, или нека ми се појави пред очи да расправимо те моје клевете према њему, слободно нека дође у блиндираном Аудију ) предао све наше катастарске књиге Косова и Метохије Тачију и Харадинају.

  Сам врх СПЦ се буквално прави блесав по том питању, и свеукупно се понашају као ретардирани и заостали у развоју, што тумачим да је искључиво са намером, штетном намером, а не случајно, јер једноставно такво понашање није нормално, тиме није ни могуће, осим у случају да се намерно праве блесави, јер су или плаћени или уцењени, можда застрашени под претњом ликвидација њих и њихових ближњих, или ни не припадају корпусу Србског народа, већ су као и већина који су тренутно на власт у Србији са лажним идентитетима, то јест лажни Срби.

  Једноставно ћуте као да су неми, са изразитим предњачењем и вођством у тој глувонемој политици тзв. вд. Патријарха, морао сам рећи тзв. јер, не да није стекао поштовање од стране мене за време свог службовања на тој позицији, већ је стекао крајње не поштовање, не могу ни да набројим чиме све, има превише ставки, не би их се сетио свих ни да имам 100 година на располагању за то, тиме на мене оставља пре свега он, у најмању руку утисак екстремно сумњиве особе, од самог почетка свог службовања па до данас, која по мени на тај начин игра једну врло штеточинску улогу по све Србе света, и целу Србију, и сматрам да је случајно један од најгорих могућих одабира који је могао да нам се деси и да нам западне.

  Свим тим великим заслугама је стекао надимак који му је дао један мој друг, зове га: ”Српски Папа”, и ја га стално тако зовем.

  Пошто директно он својим непрекидним готово ( стварно ) подмуклим ћутањем спречава друге који су рангом испод њега да се огласе пуном снагом, што неки и покушају повремено и хвала им на томе искрено.

  Али његово понављам подмукло ћутање пре свега код мене стално укључује аларм, који вришти да је он мућак а не јаје.

  И то његово ћутање онда блокира све остале у цркви да се огласе и изјасне, и чини цркви друге безбројне штете, на свим плановима и у свим аспектима.

  Ја просто не могу да верујем да се то уопште догађа, јер то је ужасно.

  Просто не могу да дозволим себи да помислим да грешим, јер једноставно то што причам је толико видљиво, да и луд види.

  Наравно да ће многи рећи ко сам ја да прозивам целу цркву са Патријархом као главном метом, то и ја кажем и подржавам то.

  Али како да ћутим кад они ЋУТАЊЕМ праве најужаснију могућу штету свим Србима на свету, колко год нас има, и кад се понашају као да нису Срби, и доводе ме у сумњу да то стварно нису.

  Многи ће рећи да се недавно црква побунила у вези Косова и Метохије, многи су ми и напомињали то претходних дана, како ето црква је заузела чврст став, по мени само је цијукнула као промрзли и гладни црквени миш.

  А ја и сви знамо да их занимају само паре, већ дуго уназад, искључиво ове који упорно ћуте, наравно да не мислим на све, таман посла, има ту предивних и великих људи, али на жалост не на позицијама на којима свима нама треба да се они налазе, на тим позицијама су погрешни, а прави су на дну.

  Јер они су ти који први треба да вриште сваки дан из свег гласа, да ричу као лав испред свих нас, у вези свега што се догађа са нама, а што они умишљају да нема везе са њима, они први треба да сви до једног изиђу у мантијама са барјацима и иконама, испред народа и да воде народ у демонстрације које ће да трају све док се и задње питање не реши. И све док се не елиминише и последњи антидржавни криминалац одавде, било страни било домаћи.

  Па чак и да им прете смрћу, па неко би се од њих дрзнуо, и објаснио свима нама каква је ситуација и да су под претњом ликвидацијама, па макар по цену живота, ако је то случај да успевају тако да им прете, онда су сви кукавице, и пре свега не верују у Бога.

  А тврде да су изнад осталих у представљању Бога на Земљи. Многи од њих стварно представљају Бога на Земљи, и Божији су службеници, али ја не причам о њима, већ о овим другима који су сличнији комунистима.

  Нека ми Бог опрости ако грешим.

  Ја себи дозвољавам да причам ово што причам јер ја нисам неко ко има потребу за тим да пазим шта причам, зато што сам коњ на државним јаслама па треба да пазим на плату, или на пензију ( коју никад нећу имати, ни не треба ми ни по цену живота ако треба да се понашам овако како се они понашају за пишљиву пензију или слично, боље онда бити мртав него тако живети, јер свака свиња на планети Земљи је у том случају светац за тебе, а ти ниси ни свиња ), или на дневнице, или на било какве бенефиције било које врсете, или било шта слично. Или зато што се цео живот кријем иза дипломе или доктората, као већина која то ради.

  Ја нисам та горња врста коња, ја сам слободан коњ који пасе свуда по мало, у ходу неосетно, толико мало да као да ни не пасем, чак ни траг не остаје замном, јер просто лебдим да не повредим траву.

  Свиђа ми се