АКТУЕЛНО

Зоран Влашковић: Како то да је амерички интерес на Космету већи од интереса Србије?


Пише: Зоран Влашковић
25. децембар 2018. КМ Новине


Срби са Косова и Метохије су упутили писмо америчком „амбасадору” у Приштини у коме се каже:

Обраћамо се вама господине „амбасадоре” Америке на Космету у Приштини, као представнику државе која каже за себе да је демократска и баш из тог разлога желели бисмо да нам одговорите на виша питања која се тичу Косова и Метохије, Срба на њему али и државе Србије чији је Космет саставни део.

Филип Коснет

Верујемо да као „амбасадор” имате академско знање, поштовање права и демократије, поштовање међународног права, споразума као и поштовање елементарних људских права, пре свега права Срба на Косову и Метохији где сте Ви дали за право себи да будете „амбасадор“ у творевини која је самоиницијативно прогласила себе за државу Косово.

Господине „амбасадоре” Коснет, како то да Ви Вашим присуством у Приштини истерујете Србију са овог простора а знате да је Пећка патријаршија саграђена (1250.г.) чак 242 године пре открића Америке 1492.г. или 537 година пре америчке независности 1787. године! 

Господине Коснет, Високи Дечани су саграђени (1335) 157 година пре открића Америке или 452 година пре америчке независности! Тако је и са осталим знаменитим српским манастирима: Грачаницом, Светим Арханђелима код Призрена, Девичем, Бањском…

Када је Цар Душан, господине „амбасадоре” Коснет, тадашњи цар Срба, Бугара, Грка и Арбанаса, 1349. године донео Закон, познат као Душанов законик, то је било равно 143 године пре открића Америке и 438. година пре њене независности! Тај Закон је важио за цело царство и подједнако за све поданике а судије су биле дужне да суде по закону, а не у страху од цара.

Ви господине Коснет, ако сте из демократске Aмерике, како допуштате данас да тзв. власт у Приштини, без икакве школе Тачи, Весељи, Харадинај…. газе Пoвељу ОУН, заједно са Вама, Резолуцију 1244, Хелсиншки договор…. и свако међународно право?

Одговорите зашто подржавате такву антицивилизацију, античовечанство, антидемократију? Зашто сте са таквим терористима, убицама, неписменим Албанцима у Приштини? Имали те Ви господине Коснет имало знања, морала, образа, части, демократије, човечности у себи? Одговорите на то! 

Амерички војници се забављају фотографишући се испред запаљене српске куће.

Господине Коснет, у првом турском попису становништва 1455. године, 33 године пре открића Америке и 332 године пре стварања Америке, познат као “Дефтер за област Бранковића“ – Попис области која се у целости поклапа са данашњим простором Косова и Метохије, каже да је овде било:

  • 13.057 српских кућа,
  • 75 влашких,
  • 17 бугарских,
  • 1 грчка и само:
  • 46 арбанашких домаћинстава у 23 села.

У укупном броју, арбанашка домаћинства су сачињавала тек 0,26 % домаћинстава?

Истина је, господине „амбасадоре” Коснет, историја и документи сведоче, да они који тада, у средњем веку, нису живели овде, Албанци, и они који нису постојали, Америка, данас одлучују о Косову и Метохији на најнеправденији начин – путем силе, протеривањем Срба, рушењем и брисањем свега српског, кршењем баш свих права Срба и Србије и на штету искључиво Срба и Србије чији је простор Косово и Метохија одувек био. 

Господине Коснет, одговорите Србима, Србији, Европи, цивилизацији, човечанству, међународном праву… како то да је данас амерички интерес, 10.000 километара удаљен од Космета, већи од интереса Србије која је баш овде ударила темеље своје државности и постојања?

Фанатична опчињеност америчким господарењем окупиране јужне српске покрајине избија често у први план

Господине Коснет, када Америка није постојала, у средњем веку, овде било 1.181 српских цркава, 113 манастира и више од 5.000 звона, 48 испосница, осам спомен капела и костурница, 96 тврђава и старих градова, 14 двораца српске властеле и 534 стара српска гробља.

Господине Коснет, од када Ваша држава подржава ову терористичку власт Албанаца на Космету, они , Албанци, су овде срушили и запалили 155 српских цркава и манастира, 13 њих су у потпуности избрисали са лица земље а уништили су више од 10.000 споменика на српским гробљима, што Европа не памти у својој историји.


Од америчке окупације КиМ порушене су неке од најзначајнијих српских светиња
уз асистенцију НАТО снага, односно КФОР-а.

Господине Коснет, Ви сте, подршком Приштине, на тој страни антицивилизације и човечанства. Одговорите нам у 21 веку зашто сте на тој страни?

Одговоре, господине Коснет можете дати свакој српској школи, сваком српском домаћинству на Космету, сваком српском факултету на Космету, сваком српском манастиру….

Одговорите у име цивилизације и човечанства ако имате имало људскости, културе и демократије у себи. Ми чекамо одговор а одговорићете ако сте човек!


Извор: КМ Новине

2 replies »

  1. СРУШИТИ ОНУ издајничку банду ИЗ БЕОГРАДА СРБИЈА ЈЕ ПОСТАЛА КА ЗА ВРЕМЕ АЛЕКДАНДРА РАНКОВИЋА ХАПСЕ СРБЕ ОЦА ИМ ЊИХОВОГ БРАТЕ ЗОРАНЕ НА СВЕТОМ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ СУ ТРЕНУТНО окупатор нато И шиптари НО БЈЕЖАЋЕ шиптари СА ХЕЛМА ЗБОРИЛИ СУ У ПРОРОЧАНСТВУ ПРОРОЦИ БОГ ЈЕ ЗБОРИЈО КРОЗ ПРОРОКЕ ВАЖНО ЈЕ ДА СМО МИ СРБСКИ НАЦИОНАЛИСТИ ВАЗДА УЗ СВОЈ НАРОД НА СВЕТОМ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ СССС

    Свиђа ми се