АКТУЕЛНО

Нови Пазар – Одржана протестна шетња под називом: „1918. – година окупације Санџака“ (!!)


Нови Пазар: Одржана протестна шетња „1918. – година окупације Санџака“;
Ахмедин Шкријељ: Дошло је време да и Санџак добије слободу

Извор: НСПМ 27.12.2018.

Генерални секретар Странке демократске акције (СДА) Санџака Ахмедин Шкријељ рекао је данас да је дошло време да и Санџак, у својим границама, „добије слободу и своје место под сунцем“.

Он је на почетку мирне протестне шетње „1918. – година окупације Санџака“, коју је организовала та партија у Новом Пазару, рекао да је стварањем Краљевине Срба Хрвата и Словенаца (СХС) Санџак званично окупиран.

Креатори такве државне творевине у потпуности су игнорисали интересе Санџака, као засебног политичког ентитета, који су изражени кроз Сјеничку резолуцију из августа 1917. Укључивање Санџака у територију Краљевине СХС извршено је противно вољи и интересима грађана Санџака, којима је било ускраћено право да непосредно или преко својих легитимних представника заштите своје интересе“, рекао је Шкријељ окупљеним грађанима.

Он је рекао да том шетњом желе да пошаљу поруку да грађани Санџака више неће дозволити да их било ко и било када доводи пред свршен чин.

„Свако решење супротно интересима Санџака и његових грађана за нас неће бити прихватљиво и обавезујуће“, рекао је Шкријељ.

После његовог обраћања чланови и симпатизери СДА Санџака мирно су прошетали од централе странке до краја Пешачке зоне и назад.

 

1 reply »