АКТУЕЛНО

Вук Јеремић изнео да Вучић планира изборе пре потписивања „споразума са Косовом”


27. децембар 2018. НСПМ

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да бојкот избора у Србији има смисла ако би то била јединствена одлука целе опозиције, те да су протести суботом у Београду грађански, а да им чланице Савеза за Србију дају логистичку подршку, попут обезбеђивања редара, саопштила је данас та странка.

„Вучић највероватније планира да распише ванредне изборе пред потписивање такозваног свеобухватног споразума Београда и Приштине и да режим затражи подршку народа за тај споразум који неће бити представљен конкретно, него као одлука између мира и рата, а да онда те изборе покраде у нади да ће међународни фактор окренути главу због Косова“ – рекао је он телевизији Ал Џазира.

Јеремић је казао да ће у суботу, 29. децембра, бити испољена највећа енергија грађана до сада, што је према његовој оцени јасан показатељ да се ситуација мења у поређењу са претходним месецима и годинама.

Он је додао да није од пресудне важности ко се где налази и у којем реду шета, јер како је казао сви су на протестима једнаки.

Ово су протести много већи од протеста саме опозиције и можда је то један од разлога због којих су до сада били толико успешни. Народна странка и остале чланице Савеза за Србију дају логистичку подршку, попут обезбеђивања редара“, рекао је Јеремић.

Протести против насиља под називима „Стоп крвавим кошуљама“ и „1 од 5 милиона“, одржани су 8, 15, и 22. децембра у Београду, а нови је најављен за суботу, 29. децембра.

 

1 reply »