АКТУЕЛНО

Због крађа на КиМ ухапшено шесторо Срба, ни један Шиптар


Због тешких крађа у Звечану и Зубином Потоку ухапшено је шест Срба, због сумње да су починили више крађа на територији ове две општине, саопштила је такозвана „Косовска полиција”.

28. децембар 2018. КМ Новине

У Зубином Потоку, у селу Доње Вараге, „Kосовска полиција” је лишила слободе тројицу Срба, осумњичених да су починили тешке крађе 19. децембра, преноси локални про-албански радио на српском језику.

У Звечану су ухапшена још тројица Срба који су такође осумњичени за крађе почињене на територији ове општине.

Са друге стране, до сада је тек након притиска јавности ухапшено неколико Шиптара који су или проглашени малолетним или неурачунљивим како би се избегло њихово санкционисање. За тешке крађе које су толико учестале у Косовском Поморављу да их је недавно за само једну ноћ било десетак, од 1999. године до данас ни једна није дочекала епилог у коме би се знао починилац! Према доступним подацима, у овој години су забележена 173 етнички мотивисана инцидента и напада на Србе од стране Шиптара на Косову и Метохији.

Наравно, треба хапсити криминалце али не тако као што то чини такозвана „Косовска полиција” која открива само оне који су српске националности, док албанским криминалцима пружа институционалну заштиту. Али реалност јесте таква да се друго не може ни очекивати јер су у врху те службе највећи злочинци руку крвавих до рамена од српских жртава. По окончању рата они су своје злочине над Србима заменили „политичким” фотељама које им пружају имунитет да се даље баве највишим видом криминала – оним организованим.

Једино решење да на Косову и Метохији завладају мир и закон јесте да се врати 1000 српских војника и полицајаца који по Резолуцији 1244 имају то право и обавезу, како би припремили терен за повратак остатка српске војске по раније утврђеном редовном распореду. За то време Срби и неалбанци који се налазе на служби у такозваној Косовској полицији морају што пре да је напусте како не би више пружали легитимитет заштити албанских криминалаца и (прикривању прим. ред) злочина над Србима.

За њима би сви остали Срби требали да напусте све шиптарске квази-институције на КиМ како би се урушио лажни сепаратистички поредак и ствари поставиле на своје место, односно вратиле под пуну контролу државе Србије као јединог гаранта мира за све који живе у јужној српској покрајини. Они су у обавези да то учине не само због важећег закона Републике Србије, већ и због сигурности и будућности и њихове деце коју (будућност) на овај начин чине мрачном и неизвесном.


КМ Новинама је потребна ваша подршка – прочитајте зашто КЛИК

 

Извор: КМ Новине