АКТУЕЛНО

КОПАОНИК: РУШЕЊЕ НЕЛЕГАЛНОГ ОБЈЕКТА – Инспекторка стрепи за безбедност


Грађевинска инспекторка која је неколико месеци радила на случају рушења дивљег објекта на врху Копаоника наглашава да је уплашена за свој живот и за безбедност своје породице. У свом извештају наводи да јој је више особа сугерисало да се припази јер иза све стоје опасни људи повезани и са неким особама у полицији.

фото: nspm.rs

Министар полиције Небојша Стефановић тврдио је да нико, па ни инспекторка, није пријавио претње, најавивши да ће се у вези са спорним објектом на Панчићевом врху држава понашати по закону.

Мада је још у августу прошле године Министарство грађевина наложило уклањање (рушење) дивљег објекта на врху Копаоника, четвороспратни бетонски ски-бифе који се води на извесну Снежану Митковић из Смедерева још није срушен и, према информацијама са Копаоника, увелико се спрема и за другу ски-сезону.

Рушење нелегалног објекта, површине укупне површине око 1.000 квадрата, покушано је седмог августа ове године када су инспектори одустали, јер нису успели да обезбеде асистенцију полиције. Тог дана око спорног објекта окупило се тридесетак намргођених момака који су на Панчићев врх стигли углавном из Косовске Митровице, Лепосавића и Смедерева… Тада је најављено да ће објекат бити срушен чим се обезбеди асистенција полиције, међутим, ни пет месеци касније, ново рушење није заказано и нико не зна да ли ће га уопште и бити, поготову што је стигла зима и што је отежан „излазак“ тешке механизације до врха Копаоника…

Траже асистенцију полиције

Проблем је, како истичу у Грађевинској инспекцији, што још не могу да обезбеде асистенцију полиције и што полиција тражи да инспектори покушају рушење без припадника МУП-а, а да асистенцију траже тек ако им се неко супротстави…

По мишљењу већине туристичких радника на Копаонику, док је ове власти у Србији, дивљи објекат на Панчићевом врху сигурно неће бити срушен, јер су његови инвеститори, који се крију иза Снежане Митковић, повезани са властима и имају усмену дозволу да зидају шта хоће и где хоће.

 

ИЗВОР: ВЕСТИ

————

28.12.2018. за  СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Država ima vojsku, miliciju, žandomeriju koji mogu
    da uspešno ratuju i da brane Srbiju i srpski narod.
    Šta je za njih jedan nelegalni-divlji objekat na Kopaoniku.
    To oni mogu da sruše za deceniju, dve, sposobni su.

    Свиђа ми се