АКТУЕЛНО

Србија пред усвајањем другог циклуса (ИПАП) сарадње са НАТО


Тренутно су у завршној фази припреме за усвајање другог циклуса Индивидуалног акционог плана партнерства између (ИПАП) Србије и НАТО, највишег механизма сарадње НАТО са партнерским државама, изјавио је помоћник министра спољних послова Србије задужен за безбедносна питања, Бранимир Филиповић.

Филиповић у интервју за портал „europeanwesternbalkans„каже да главни приоритети партнерске сарадње остају непромењени, а да ће нови трогодишњи ИПАП бити допуњен и новим активностима, како у областима војне сарадње, тако и научно-технолошке сарадње, информатичке безбедности.

„Веома смо задовољни досадашњом имплементацијом ИПАП-а, с обзиром на то да је велика већина планираних циљева и активности успешно реализована“, казао је Филиповић и додао да ту оцену деле и структуре у НАТО и чланице алијансе.

 
Каже да, као и ИПАП који је тренутно на снази, и нови документ конципиран сагласно принципима Програма Партнерства за мир, а то су добровољност, транспарентност и флексибилност, те да за полазиште има позицију Србије као земље која спроводи политику војне неутралности, без аспирација за чланство у НАТО или другом војном савезу.
 
Упитан да ли би криза у вези са формирањем тзв. војске Косова могла наштети односима Србије са НАТО и како види улогу КФОР-а у стабилизацији ситуације на Косову, Филиповић је рекао да је позиција Србије о неприхватљивости одлука Приштине веома јасна и позната партнерима у НАТО.
 
Он истиче да су за Србију, у складу са Резолуцијом 1244, снаге КФОР једина легитимна војна формација на простору Косова и Метохије и да је КФОР једини адекватан саговорник за питања безбедности на КиМ, са којим Војска Србије има развијену сарадњу.
 
„Ми снаге КФОР препознајемо као јединог партнера у обезбеђењу административне линије и гаранта безбедности за становништво КиМ, са тежиштем на припадницима српске заједнице, као и заштите њиховог националног, културно-историјског и верског наслеђа“, додао је Филиповић.
 
Он каже да Србија од НАТО и КФОР очекује да у потпуности спроводи свој мандат и да обезбеди пуну безбедност српске заједнице у Покрајини.
 
„Исто тако је важно да као гарант примене бриселског споразума онемогући да такозвани КБС или друге тешко наоружане формације Албанаца дођу на север покрајине у средине где доминантно живе Срби. Такав њихов долазак представља озбиљну опасност и потенцијал за дестабилизацију и угрожавање права и безбедности српског становништва“, навео је Филиповић.
 
Упитан да ли би Србија могла да се прикључи иницијативи за формирање европске војске, Филиповић је рекао да би Србија могла да заузме неки дециднији став уколико би та иницијатива добила конкретне обрисе.
***

ФБР КОМЕНТАР – ЗАШТИТА“ 24 ЧАСА СВИХ СРБА И СРБИЈЕ!!!

Злочиначко бомбардовање, ратни злочин над цивилним становништвом: ЕКОЦИД И ГЕНОЦИД НАД НАРОДОМ СРБСКИМ И СРБИЈОМ 1999.

*ПИТАЊЕ ЗА УН: У Бондстилу се обучавају и екстремисти за специјалне задатке?

*Зоран Влашковић: Aмеричка војна база Бондстил у Сојеву код Урошевца на КиМ проширена за узурпираних нових 100 хектара!?

*БОМБАРДУЈУ, УБИЈУ, ОТМУ и УБЕЂУЈУ ТЕ ДА ТИ „ПОМАЖУ“: „Америка не разматра одштету за интервенцију на Косову“

*База „Бондстил“: Центар за обуку обавјештајаца и балкански Гвантанамо

*

*Жан Арно Деренс: ПРЉАВЕ ТАЈНЕ КОСОВА

*РТ: Косовска војска под покровитељством САД – Захтев за државност и освета према ЕУ

*ПРИШТИНА ХОЋЕ ДА КБС ПОСТАНЕ ПРАВА ВОЈСКА И ЗАМЕНИ КФОР

*Сергеј Лавров: „Руски центар у Нишу је хуманитаран, а шта раде Американци у Бонстилу?“

*Заступник оболелих италијанских војника: НАТО осиромашеним уранијумом свесно сејао смрт по Србији

*DW: Зло које у Србији убија и после рата

*Од 2000. године нико из наше дипломатије писнуо није о последицама ужаса који нам се десио после бомбардовања!

*Радисав Ристић: (Не)милосрдни анђео – Злочиначки НАТО експеримент у коме су Срби били у улози заморчића

*Кинеска државна CCTV приказала злочине НАТО у Србији – видело 100 милиона људи

*Драган Вујичић: Истина о осиромашеном уранијуму дубоко скривана

*Србија на другом месту: Објављена листа земаља које су највише гађане америчким „томахавцима“

*Биљана Диковић: Осиромашени уранијум којим су НАТО/ЕУ/САД ЗЛОЧИНЦИ бомбардовали Србе по мишљењу „стручњака“ има својство „витамина за ојачање имунитета“…

*IARC (The International Agency for Research on Cancer): Алармантан податак – Србија прва у Европи по броју деце оболеле од рака!

*РАЗГОВОР С ПОВОДОМ: Др Мирјана Анђелковић Лукић – Специјални, ХЕМИЈСКИ и РАДИОЛОШКИ рат НАТО алијансе над Србима 1999. уништавањем здравља народа и природе хиљадама година унапред!

*Доменико Леђеро: НАТО извршио „тихо свирепо убиство“ осиромашеним уранијумом и Србији ће уступити доказе о томе, у БиХ се „то маскира“

*„Клуб 100“ уводи Србију у НАТО?

*АЛАРМАНТНО: Американци убрзано стварају монструозну шиптарску армију- За то време „Српски“ режим убрзано уништава Српску војску!

*Петар Искендеров: “Спектакл” и “закулиса” – Потпис на ИПАП са НАТО, Русија, Дачић и ОЕБС

*ПРОЗАПАДНИ ЗЛОЧИН 46: НАТО ЦИЉЕВИ- ВОЈНА ОКУПАЦИЈА СРБИЈЕ И ДЕСРБИЗАЦИЈА БАЛКАНА…

————
28.12.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. NATO LOBISTI NAROD ĆE VAM PRESUDITI .
    Podpisnici bilo kakvog sporazuma sa zločnačkim NATO okupatorom Srbije, će nadam se uskoro izaći pred lice Pravde ili če Narod biti prinuđen da izdajnicima presudi na ulici NATO je osvedočeni neprijatelj Srbije i srpskog naroda Nato je ubijao našu decu, rušio nam infrastrukturu, mostove, škole, bolnice, staračke, domove, razorio srpsku industriju, otrovao Srbiju @osiromašenim uranijumom@ od koga če srpski narod umirati narednih hiljadu godina, Nato je fašističko./satanistička vojna alijansa.Podpisnik prvog sporazuma o saradnji sa NATO zločincima kao „SOFA“ „IPAP“ SPORAZUMA bio je juda izdajnik Vuk Drašković a potom Narod treba da presudi i ovima koji natavljaju saradnju sa okupatorom Srbije NATO zločincima.

    Liked by 1 person

  2. ПРОБЛЕМ ЈЕ ФУЛИПОВИЋУ ДА ЈЕ окупаторски кфор ПРОТИВ СРБА НА СВЕТОМ КОСОВУ И МЕТОХИЈИ РАДИ ЗА шиптаре ЗА МЕНЕ ЈЕ кфор окупатор ЧИМ ТИ СРБСКА ВОЈСКА НИЈЕ НА КОСОВУ МЕТОХИЈИ ТО ЈЕ ОКУПАЦИЈА УМЕСТО ДА У БЕОГРАДУ СЕ ПРОГЛАСИ ОКУПАЦИЈА СВЕТОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ И ФОРМИРА ВЛАДА НАЦИОНАЛНОГ СПАСА КОЈУ СУ ОСНОВАЛИ СРБИ ХЕРЦЕГОВЦИ ЗА ВРЕМЕ ЂЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА 1941 ДА СЕ СПАСИ ШТО ВИШЕ СРБА И СРБКИЊА ТИ ПОДРЖАВАШ окупаторски нато КЛЕТВА СВЕТОГ ПЕТРА ЦЕТИЊСКОГ НА ТЕБЕ НИЈЕСИ СРБСКИ ОРИЈЕНТИСАН СССС

    Свиђа ми се