АКТУЕЛНО

Ужас у дечјем позоришту! Одвели децу код Деда Мраза, а дочекао их „чика“ с роговима и копитима


Прошле суботе, 22. децембра 2018.  са децом сам отишао на представу „Краљ Драгојло против Деда Мраза“ у позориште Театар на Брду. Представа је била за децу радника једног предузећа, а после представе уприличени су подела пакетића и сликање с Деда Мразом, пише један родитељ из Београда на блогспоту Да ти кажем.

Представа „Краљ Драгојло против Деда мраза“/ Фото: tnb.tickets.rs

Сама организација догађаја је прошла у потпуном реду. Уосталом, у питању је класична забава за децу у ове празничне дане. Упитна је сама представа, односно промоција сатанизма деци, од којих најмлађе име непуне две године, а најстарији су школарци (представа је декларисана за децу узраста од 4 до 12 година).

Наиме, радња иде овако. Краљ Драгојло добија поклон од Деда Мраза, али пошто он сматра да није био добар и не схвата зашто њему Деда Мраз уручује поклон, реши да иде на Северни пол и расправи то са Деда Мразом лично.

„Главна службеница“ Министарства за сујеверје, на жалост због слабог квалитета фотографије не види се јасно њена обућа у облику копита

Ту се у причу укључује „Министарство за сујеверје“ које хоће да га спречи да оде, а чији су службеници, да их тако назовем, глумци обучени у црно, са великим црним роговима, а „главна“ међу њима (са највећим роговима) има стилизовану обућу у облику копита. Симболика је више него јасна. Сама њихова појава, појачана звучним ефектима, димом, дивљим плесом, деловала је да благо кажем шокантно на децу (да не причам о реакцији мог млађег детета од непуне две године).

– Као одрасла особа био сам згрожен изгледом сцене, сведочи овај родитељ, – која је презентована наивној деци, али моја згроженост употпунила је сцена у којој су се глумци поређали у некој својој сеанси призивања мрачне силе(?!) и при томе рукама показивали сатанистички поздрав. Та призивана „мрачна сила“ преноси се на неку особу тако што му се забија (наравно не стварно) у облику трна у врат! Не знам да ли је довољно рећи да то сматрам у најмању руку катастрофалном поруком за децу, то банализовање насиља које они сутра могу наивно применити кроз игру.

Фото: Глумци рукама формирају сатанистички поздрав

Не знам која је намера била Театра на Брду када су ову представу режисера Матије Поповића уврстили на репeртоар, али сматрам да она није нешто што бих препоручио деци, без обзира на њихов узраст.

Деца нису довољно изграђена и свесна порука које им се шаљу, а које би захваљујући оваквим подметањима од наранијег детињства њима могле постати „нормалне ствари“, које су све само не нормалне, закључује запањени отац и сведочење документује фотографијама.

Фото: Сатанистички знак

– Тексту прилажем слике које сам лично фотографисао, уз једну фотографију са интернет странице Театра на брду.

ИЗВОР: Да ти кажем/ХРОНОГРАФ

——–

28.12.2018. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

6 replies »

 1. Не могу да верујем да нисте напустили то зло. Па да ли ви видите колико се Србија сатанизује? Ми морамо да се боримо против тога. Какав деда мраз? Па да лу ви знате да су они нашег Св:Николу узели за ту прилику. Све је то профитабилност. Ми чекамо Христа и Божић бату. Сами сте криви. Још сте остали до краја и лепо нам све потанко описал

  Свиђа ми се

 2. Какав деда Мраз? Каква Нова година?
  Божић чека, Христово рођење. То је празник који ми треба да чекамо и славимо, постом да се припремамо за Божић и децу тако да учимо, а не да их водамо по новогодишњим представама и по дискотекама.
  Како народ не схвата.Забаве ради одбацује Христа и дочекаће као што Откровење казује Сатану тј. Антихриста. Сва та забава, светски празници и разни видови модерне уметности од музике преко сликарства и књижевности надахнута је сатанизмом.
  Окрените се Светом Сави и Православљу, ту је спасење.

  Liked by 1 person

  • Да Софија, врло једноставно, да су родитељи свјесни ружне поруке и не довели дјецу, театар би пропао. Али, до сљедеће године, да видимо отрежњење?

   Liked by 1 person

   • Поред мене могу да праве све могуће представе са накарадним и лошим садржајем, као и оне шундове и куплерај звани ~ријалити шоу~ Могу да стављају сву могућу поганштину и порнографију, ЈА ТО БОЈКОТУЈЕМ И НЕ ГЛЕДАМ! Врло једноставно.
    Чудан је овај свет, гледају свашта на ТВ и у том позоришту, а онда кукају и жале се шта им то дају.
    Некоћ су људи гађали јајима и парадајзом извођаче, ако им се програм не свиђа, или су макар извиждали целу ствар и протестовали бесно. А да не говорим да је ДУЖНОСТ родитеља да обрати пажњу шта то деца гледају или читају или чиме се баве.
    Нпр. тај ~ријалити шоу~ на ТВ, не могу чудом да се начудим да људи гледају ту најнижу каљужу људског понашања. А да то маса не гледа тај програм би пропао, јер они живе од реклама и ТВ предплате. Нема гледалишта, нема пара и морају се чистити са ТВ.
    Поред мене би остали гладни, јер ја знам да цензуришем оно што не ваља. И нико ме не може натерати да прихватам шта они натурају.
    У Калифорнији су у библиотеци за децу ове године довели трансвестита са дебелом шминком, у хаљини и још са роговима на глави, да чита деци неке дечије књиге. Призор је био застрашујући, као да желе да ту децу шокирају или навикавају на нешто тако. И видим било је родитеља који су са смешком довели децу на нешто тако.

    Свиђа ми се