Мишљење

Леонид Решетњиков – 2019. ће бити година одлучујућих промена у нашим животима


ФБ Решетников Леонид
31.12.2018.

* Леонид Решетњиков је генерал-потпуковник руске спољнобавештајне службе, сада у пензији, дугогодишњи директор Института за стратешка истраживања (РИСИ) чији је оснивач председник Русије, доктор историјских наука, заменик је председника Друштва за развој руског историјског просвећења „Двоглави орао”, добар познавалац дешавања на Балкану; говори српски и бугарски језик.

***

Превод:

Завршава се 2018. године. Почиње 2019. година. Она, уистину, почиње после великог руског и заједничког православног празника Христовог рођења.

Али данас бих хтео да свим својим пријатељима на мојој ФБ страници честитам наступајућу 2019. годину. То неће бити година свиња (по кинеском хороскопу, прим. прев.) које се  спремају да „празнују“ свињу. То ће бити година узвишеног орла, по словенском календару, нашег орла, двоглавог орла, орла руске империје, орла наше државе. То ће бити година одлучујућих промена у нашим животима.

2018. година је била тешка година, година убиства Царске породице, година стогодишњег насиља према свему ономе што је оличавало Русију, Рус. Ми смо је проживели достојно. Ми смо обележили ове датуме. Ми смо нагласили да ћемо се борити ЗА ВЕРУ, ЗА ЦАРА И ЗА ОТАЏБИНУ.

Неки вичу и галаме да ми немамо идеологију. Имамо идеологију. Она је изречена са три речи – За веру, Цара и отаџбину. То је била наша идеологија столећима, хиљаду година а можда и више… И само за последњих сто година, ми сами, одрекавши се од те идеологије, изгубивши је у крви, сада пиштимо и говоримо да немамо идеологију за којом ћемо поћи. Имамо идеологију. Наше Друштво за развој руског историјског просвећења „Двоглави орао”, које већ има одељења у педесет области и делова Русије и у 6-7 градова Русије, каже: имамо идеологију –  за веру, Цара и отаџбину. То је идеологија коју ћемо спроводити, том идеологијом ћемо се борити за препород Русије. И урадићемо све да би се Русија препородила. Управо препородила на тим основама.  Другог пута нема. Ми смо прошли два пута, оба слепа – један у либерализам, други у комунизам. Оба су пропала. Ни један од тих путева није наш. Ни један ни други нису наши путеви, нису путеви нашег народа, нису путеви руског народа, ни оних народа који живе (нејасно) с руским народом. Наша идеологија је јасна, још једном желим да нагласим да она постоји и да ћемо живети са њом и ради ње.

Још желим да поздравим моје пријатеље Бугаре и Србе. Они се често појављују на мојој ФБ страници. Желим да им кажем: драги бугарски и српски пријатељи, ваша бол је разумљива, ваше тежње су разумљиве, али желим да нагласим – без препорода Русије неће бити препорода Бугарске, неће бити препорода Србије, неће бити препорода Грузије, неће бити препорода Румуније, неће бити препорода православних земаља без препорода Русије. Само са Русијом… Само Русија носи сву одговорност за веру, за нашу православну веру, за нашу историју, за нашу будућност. Заједно ћемо победити све.

Свим пријатељима, као и увек, желим добро здравље, јачање духа и воље, благостање у породици – а благостање је мир у срцима твојих ближњих и у теби самоме. Желим вам да лепо дочекамо наше празнике, окончавши на Божић Божићни пост и почевши нови живот у 2019. години.

(превод: СРБски ФБРепортер)

1 reply »