АКТУЕЛНО

Проф. др Вишеслав Симић: Предлози за пут изласка из државне политичке кризе у СрбијиПише: проф. др Вишеслав Симић
31.12.2018.

Предлози за пут изласка из државне политичке кризе у Србији

Обустава контакта са ЕУ до успостављања односа равноправности учесника.

Да се НАТО представници удаље из Војске РС и свих институција РС, а да Држава испуни све обавезе према Ратним Ветеранима ВРС, и ода им јавну почаст.

Полицији и службама безбедности осигурати улогу заштитиника Народа и Државе а не слугу појединаца и гарантора издаје.

Прекид контакта са албанским криминалцима да би Албанци одабрали достојне преговараче са државом Србијом и Српским Народом.

Објава Јавног Дуга РС, и потписника Задуживања у име Народа и Државе.

Строго поштовање Уставних Надлежности садашњих чинилаца све 3 гране власти, а да НАРОДУ поднесу јавне личне оставке до будуће процене деловања.

Да НИКО од БИВШИХ не може одмах да се врати на власт, и да јавно прогласе неважећим почињена кршења Устава и да се изјасне о КиМ, тј. важећем Уставу.

Да БИВШИ дају јавне и писмене гаранције да ће се подвргнути преиспитивању противуставног и криминалног деловања док су били чиниоци власти.

Да сви преговори/договори морају да буду на једном месту, јавни, снимани и емитовани уживо (на интернету), и само такви важећи (на Ћирилици!).

Да се успостави Привремено Тројно Председништво: садашњи, дијаспора и опозиција – и да се придржавају Уставних надлежности Председника.

Да се позове Међународна помоћна надзорна група Уједињених нација за састављање Владе Државног Спаса – чланови: Русија, Кина и САД, као најзначајнији чланови Савета безбедности УН.

Да се закаже Уставотворна Скупштина, и да до ње управља Влада државног спаса која ће организовати слободне и равноправне изборе за Уставотворну Скупштину, на којима ће кандидати бити појединци а не странке.

Да половина Владе морају да буду жене, четвртина из дијаспоре, и процентуално националне мањине (по попису). Да се успостави привремено двојство – два председника владе: мушко и женско, и матица и дијаспора – неважност одлука без заједништва и надзора деловања.

Нови изборни систем:

Глас имају сви држављани, свуда у свету, и директно гласање за особу а не за странку.

Лична одговорност посланика гласачима који имају право опозива.

Да се успостави Тродомна Скупштина:

1. Дом Држављана, 2. Дом Области, и 3. Дом Народа

1. директно биран посланик изборне јединице у Републици Србији (из пореза у Србији);
2. посланик територијалне јединице Р. Србије и Срба из региона Дијаспоре (о трошку региона);
3. посланик организованог Народа који живи у Р. Србији (о трошку тог народа).

Растерећење Београда од државних институција и њихово равноправно пресељење у различите области Републике – обезбеђивање послова широм земље, унапређење путева и опште инфраструктуре на тај начин.

2 replies »

  1. Поштовани професоре Симићу, Ваши предлози су дивни, али падају у воду само са једним питањем; КАКО да се то уради? Има још дивних предлога, наш народ је врло надарен мудровањем и ја свима постављам исто питање; КАКО? Ако би и покушали да одговорите на њега, враћамо се на моје циљеве које јавно износим од 2011 и за њих залажем сопствени живот и слободу; 1. Рушење Владе… итд. итд. Без рушења целокупне издајничке власти нити један једини предлог или идеја не може да се оствари, нити Србија ослободи.

    Свиђа ми се

Хвала за коментар. Ваш коментар ће бити видљив након "модерације". Коментари који садрже претеће, увредљиве и вулгарне изразе неће бити објављени...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.