АКТУЕЛНО

„Мрежни рат против Србије” – нова књига аутора Слободана Стојичевића


Мрежни рат против Србије: Овако нас Американци системaтски уништавају

Авала прес, 2.1.2019.

Главни циљ мрежног рата је освајање и поробљавање одређеног друштва, али не војним већ цивилним средствима – друштвеним мрежама успостављеним између друштвених субјеката, без коришћења обичног, класичног оружја, а по могућностима и без било какве директне војне агресије.

Ово је тема нове књиге „Мрежни рат против Србије” аутора Слободана Стојчевића у издању издавачке куће Авала пресс.

Мрежни рат су војни принципи и технике мрежно-центричног рата, примењени на цивилни начин, цивилним средствима и на цивилне објекте али и даље са војним циљевима, наводи аутор.

– Данас је већ практично потпуно своједно која „политичка опција” или „политичка партија” ће добити изборе и преузети власт у Србији. Власт (владаоци) у Србији више нема реалну власт без обзира ко је на власти. Реалне полуге моћи су у рукама странаца и мрежних оператера а српским политичарима се само привремено делегира обављање одређених послова – наводи Стојичевић.

Осим методама мрежног рата и начином на који Американци стварају глобалну неолибералну мрежу, аутор се у својој књизи бави и конкретним примерима мрежних напада на Србију, са акцентом на нападе на економију, медије, систем вредности у Србији и Српску православну цркву.

Књига се може наручити на број 063 102 28 55 или на oвом линку.