АКТУЕЛНО

РЕАГОВАЊЕ: „ОПЕТ ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ИЗВРЕЂАО НАЦИЈУ УОЧИ БАДЊЕ ВЕЧЕРИ“


ОПЕТ ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ИЗВРЕЂАО НАЦИЈУ УОЧИ БАДЊЕ ВЕЧЕРИ (Курир, Блиц)

МИ СМО МИТОМАНИ И КВАЗИГРАЂАНИ, ЈЕР НЕ ДАМО СВОЈУ ТЕРИТОРИЈУ, СВОЈУ ОТАЏБИНУ:
„Moja politika je politika protiv mitova i večnih istina, a sa druge strane su oni, i sleva i zdesna, i kvazinacionalisti i kvazigrađanstvo, koji žive na mitovima i od njih.“

НА ОСНОВУ ЧЕГА ОН ГОВОРИ О НЕКИХ 80 ШИПТАРСКИХ ПОСЛАНИКА, ЈЕР НИСМО ЧУЛИ КАКВУ ДРЖАВУ И ПАРЛАМЕНТ ПРЕДЛАЖЕ. А И ШТА ЈЕ 80 ШИПТАРА НА 250 ИЛИ 300 ПОСЛАНИКА? ТАЧИ И ХАРАДИНАЈ НАМ ВЕЋ ВОДЕ ДРЖАВУ, АЛИ ПРЕКО ЊЕГА У БРИСЕЛУ. Али, вређа нас да имамо „нежне српске уши“. Подсмева се српском имену.

„Da nežnim srpskim ušima, nenaviklim na surovu kosovsku istinu, kažeš da na našem Kosovu i nije sve naše, a ako jeste, da pitaš narod – a šta bismo mi to radili sa najmanje 80 albanskih poslanika u našoj skupštini i da li bi doveka Srbiju, uz sve naše srpske svađe, vodili neki Tači i Haradinaj.“

ЗАМРЗНУТИ КОНФЛИКТ ЈЕ МОГУЋ НА КИПРУ А НИЈЕ У СРБИЈИ. БИО ЈЕ МОГУЋ 99 ГОДИНА У ХОНГ КОНГУ, А НИЈЕ МОГУЋ КОД НАС. ПО ЊЕМУ СРБИ СУ ЛИЦЕМЕРИ.

„Da kažemo licemerima koji podržavaju tzv. zamrznuti konflikt da je to nemoguće, kao što je nemoguće Kosovo bez Albanaca.“

ОНИ КОЈИ СУ ГИНУЛИ ЗА КОСМЕТ СУ ГИНУЛИ ЗБОГ ДНЕВНИЦА:
„Sve do prvih dnevnica zbog kojih će deo njih da štrajkuje, jer su, valjda, dnevnice bile glavni razlog što su učestvovali u odbrani otadžbine.“

МИ СМО У СТАРИМ СРПСКИМ ШИЊЕЛИМА, А ОН КОЈИ ЈЕ СЕКАО СТО МУСЛИМАНСКИХ ГЛАВА САДА ЈЕ У НОВОМ ЕВРОАТЛАНТСКОМ НЕО-АУСТРОУГАРСКОМ НЕОЛИБЕРАЛНОМ ШИЊЕЛУ.

„Emocije koje prate te nove teme istovetne su, a često i mnogo jače od onih koje su pratile bombardovanje, sankcije, ratove, zatvaranje fabrika, pljačkaške privatizacije… Jednostavno, neki ljudi ne mogu da izađu iz svojih starih šinjela.“

НАЗИВА НАС ПОПУЛИСТИМА У НАЈБОЉЕМ СОРОШЕВСКОМ МАНИРУ, ЈЕР изражава НЕОЛИБЕРАЛНУ мржњу СВЕТСКЕ ФИНАНСИЈСКЕ АРИСТОКРАТИЈЕ, РАЗНИХ БИЛДЕРБЕРГ ГРУПА И ТРИЛАТЕРАЛА (ТО ЈЕ ЊИХОВ РЕЧНИК) према српском народу сврставајући у категорију „популизма“, оне Србе које неселективно оптужује јер не прихватају гледиште са висине својствене финансијској аристократији Макрона, Меркелове, Блера….. 
Наиме, „популисти“ су настали у Русији између 1860. и 1880. године, као социјалисти који су тежили да „иду према народу“ – ради описмењавања маса и промовисање њихове еманципације.

„Upravo zato neću da se dodvoravam bilo kome nekakvim populističkim merama, koje bi mi donele jednokratnu popularnost, a dugoročno razorile zemlju.“

ОН СВЕ ЗНА, КАО ШТО ЈЕ ЗНАО И ДА ЋЕ ХИЛАРИ ПОБЕДИТИ. НЕ БОЈИ СЕ НИКОГА ОСИМ ТАЧИЈА И ХАРАДИНАЈА, МЕРКЕЛОВЕ И МАКРОНА.

„Nisam vas se uplašio, svih zajedno, ni najmanje. Sve sam to znao od prvog dana.“

НЕЋЕ УЛОЖИТИ У ФАБРИКЕ, У СТАНОВЕ, ВЕЋ У СТАДИОНЕ КОЈИХ ИМА У БЕОГРАДУ И ПРЕВИШЕ, А ЗВРЈЕ ПРАЗНИ СА ТРЕЋЕРАЗРЕДНИМ ФУДБАЛОМ. СРБИ СУ КРИВИ ШТО СЕ ТОМЕ НИСУ ОБРАДОВАЛИ.

„Posebna novost je zašto sam prikazan kao Pinoče, зato što sam najavio da ćemo izgraditi stadione. Nešto što je, a verujem i jeste, trebalo da obraduje najveći broj ljudi, kod jednog dela je izazvalo emociju koja prevazilazi čak i mržnju.“

ОПЕТ председник ПРИЧА ДА СМО НЕРАДНИЦИ. САМО ИСКОМПЛЕКСИРАНИ ЧОВЕК КОЈИ НИКАДА НИШТА НИЈЕ РАДИО до својих најмање 40 година, А БОЉЕ БИ БИЛО ДА И САДА НИШТА НЕ РАДИ, МОЖЕ ТАКО ДА ЛЕЧИ СВОЈЕ КОМПЛЕКСЕ ИНФЕРИОРНОСТИ. ТО ЈЕ ЊЕГОВА СТВАР. 
А НАША СТВАР ЈЕ ШТО НАС СВАКОДНЕВНО ВРЕЂА КАО ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ.

Драган Мраовић

***

Ово реаговање на изјаве председника Вучића, које су пренели Курир и Блиц, објавио је на свом ФБ профилу Драган Мраовић, опуномоћени министар МСП у пензији, књижевник и књижевни преводилац, председник УО Завода за проучавање културног развитка Републике Србије.

———–

6.1.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

6 replies »

 1. М И Р Б О Ж Ј И!

  Х Р И С Т О С С Е Р О Д И!

  С Р Е Ћ А Н В А М Б О Ж И Ћ!

  ДОКЛЕ ГОД СЕ НЕ СПРОВОДЕ ВЕЋ СЕ ОМАЛОВАЖАВАЈУ:

  ОДЛУКА http://www.ssssseternal.org/yahoo_site_admin/assets/docs/2018_09_17OdlkDeklcNarSkupaZavd.259121458.pdf

  И ДЕКЛАРАЦИЈА

  Click to access 2018_10_02GSVSGrlPpMMZavd.27490917.pdf

  НАРОДНОГ СКУПА ОД 15.09.2018.:

  Click to access 2018_10_02GSVSGrlPpMMZavd.27490917.pdf

  ДОКЛЕ ГОД СЕ СВИ ПРОТЕСТИ НЕ СЈЕДИНЕ ЈЕДНОГЛАСНО У ЗАХТЕВУ ДА СЕ СПРОВЕДУ

  ОДЛУКА И/ИЛИ ДЕКЛАРАЦИЈА НАРОДНОГ СКУПА ОД 15.09.2018.

  ДОТЛЕ ЋЕ ВУЧИЋ СА СВЕ ВЕЋИМ УЖИВАЊЕМ ДА МЛАВИ СРБСКИ НАРОД КАО ШТО ЈЕ ГАЗИО И ГАЗИ ПО СВОЈОЈ ДВОСТРУКОЈ ЗАКЛЕТВИ ДАТОЈ НАРОДУ НА УСТАВУ И СПЦ ТЕ И БОГУ НА МИРОСЛАВЉЕВОМ ЈЕВАНЂЕЉУ.

  СВАКИ СКУП КОЈИ НЕ ГОВОРИ НАРОДУ ДА СУ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ, АНА БРНАБИЋ И СВИ НАРОДНИ ПОСЛАНИЦИ КОЈИ СУ ПОГАЗИЛИ СВОЈЕ ЗАКЛЕТВЕ ИЗГУБИЛИ ЛЕГИТИМИТЕТ И ПОСТАЛИ УЗУРПАТОРИ ТИХ ПОЛОЖАЈА И ФУНКЦИЈА, ПРИЗНАЈЕ ИМ ЛЕГИТИМНОСТ И ДОБИЈА ОД ЊИХ ТО ШТО ТИМЕ, А НАЖАЛОСТ И НА НЕСРЕЋУ ОСТАЛОГ ДЕЛА СРБСКОГ НАРОДА, ЗАСЛУЖУЈЕ(МО).

  СТРЕПИМ ДА ЋЕ НАРОД КОЈИ УЧЕСТВУЈЕ У ОНИМ ТЕКУЋИМ ПРОТЕСТИМА КОЈИ ИГНОРИШУ ТА ДОКУМЕНТА НАРОДНОГ СКУПА, ЗАВРШИТИ КАО СТУДЕНТИ 1968, ОМЛАДИНА (СРЕДЊОШКОЛЦИ И СТУДЕНТИ) 1991. И 1992., И САМ НАРОД 2000.

  ВЕОМА ПОЧАСНО РУСКО ОДЛИКОВАЊЕ КОЈЕ ПУТИН ДОДЕЉУЈЕ АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ ЈЕ ЈАСНА ПОРУКА СРБСКОМ НАРОДУ:

  СРБИ У СВОЈЕ КЉУСЕ, СЛОЖНО!,

  ПРОЧИТАЈТЕ ПАЖЉИВО ТА ДВА ДОКУМЕНТА НАРОДНОГ СКУПА. ОДЛУЧИТЕ. НЕМА ВАЈКАЊА НИ КАЈАЊА КАСНИЈЕ.

  МОЛИМ, ПРЕНЕСИТЕ СВИМА КОЈЕ ПОЗНАЈЕТЕ С ИСТОМ ОВОМ МОЛБОМ.

  Овлашћен од Народног скупа да у његово име иступа
  др Љубомир Т. Грујић, редовни професор у пензији
  Џона Кенедија 31/15
  11070 Београд
  http://www.ssssseternal.org

  Liked by 1 person

 2. I ja sam @1 od 5 miliona i imam bozicnu zelju : Da predsednik Vucic prestane da vredja narod i da on radi za platu od 200€ -250€ i da nam kaze kako to izgleda ziveti od takve plate ?!

  Свиђа ми се

  • Да , у праву сте. Сумњиво је његово поријекло као што се овдје у Р. Српској увелико прича да је Додиков прадједа ‘рват (жандар) који је побјегао у Црну Гору и оженио се. Питање је шта би му у том случају била и баба јер и у Ц. Г. има ‘рвата? За „предсједницу“ Ж. Цвијановић се још гласније прича да јој је дјед (са мајчине стране) био крвави усташа који је починио бројне злочине над Србима у околини Дервенте. Када се њима дода и „оно“ Ана , за чијег дједа се исто прича да је , прије него је постао Брозов партизан и ослободилац , исто тако био у усташама , ситуација постаје изузетно озбиљна.
   Питам се гдје су сада разни Каргановићи , „Част(и) Отаџбине , „СрПске части“ (и остали које смо насљедили од Броза , ЈНА и разних служби) да реагују на ову пропаст и усташлук који , по свему судећи , води наш народ у неповратну и потпуну пропаст?

   Свиђа ми се