АКТУЕЛНО

Дрецун: Стварање велике Албаније неповратан процес


Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун оценио је да је стварање велике Албаније неповратан процес и да ће бити „створена у овој или оној форми”, као и да се то чини како би се створио противтег Србији, територија која би по својој величини, ресурсима и демографији могла да јој парира, преноси Бета.

„Ово је реална геополитичка процена и то је и у интересу западних земаља. Јасно је да се они не противе стварању велике Албаније”, рекао је Дрецун за телевизију Пинк, додајући да „не смемо бити толико слепи да не видимо да ћемо у 21. веку имати велику Албанију”.

Ову чињеницу, навео је, морамо да прихватимо како не бисмо отишли на „терен ирационалног политичког понашања”.

Према његовим речима, „Албанија све што ради, ради како би отела нашу територију, а стварање велике Албаније је, напоменуо је, „нецивилизацијски, реметилачки и дестабилишући” поступак.

Као кључни догађај протекле године он је оценио писмо америчког председника Доналда Трампа, наводећи да се у њему „отвара простор за разговоре о Косову и Метохији”, што се очекује у овој години.

Према речима Дрецуна, Приштина ће морати да укине таксе на српску робу, јер је, оценио је, велики изазов за Албанце да блокирају иницијативу Трампа, као и став Русије да косовски проблем треба да се реши.

„Јасно је да Србија неће дозволити да се о Косову одлучује једнострано”, рекао је Дрецун, говорећи о посети руског председника Владимира Путина, додајући да ће ове године главну реч око питања Косова и водити велике силе: Вашингтон, Москва и Пекинг.

Дрецун је рекао да морамо бити свесни коликим капацитетом располаже Русија када је реч о решавању косовског проблема.

„Русија нам треба да нас ојача код Американаца, јер када Русија залегне иза нас, Американци знају да не може ниједно решење да се прогура без њене сагласности”, рекао је Дрецун.

ИЗВОР: ПОЛИТИКА

———–

8.1.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. ТРЕБА БОГ ДА ОЈАЧА СРБЕ У ВЕРИ А ПУТИН НЕЋЕ ОН ПОДРЖАВА ТЗВ ав шиптара ДРЕЦЕНЕ СТИДИЈО СЕ ТИ БОГА И ЉУДИ ШТО МРЧО НЕ ПРОГЛАСИ ОКУПАЦИЈУ СВЕТОГ КОСОВА МЕТОХИЈЕ ДА ВЕЋИНА ТЗВ ОФИЦИЈЕРА јна ЈЕ БИЛА југословенски комунистички курватски ОПРЕДЕЉЕЊА ДА НИЈЕСУ НЕ БИ ПРЕГОВАРАЛИ СА курватима ВЕЋ БИ СПАЛИЛИ ТЗВ курватску ДА ОСВЕТЕ СРБЕ ЗА ПРВИ И ДРУГИ СВЕТСКИ РАТ РАСПУЋИНЕ БРАТЕ СВАКА ТИ ЈЕ ЊЕГОШЕВА НАДАМ СЕ НЕЋЕ УСПЕТИ У СКЛЕПАЊУ ТЗВ велике албаније КОЈУ ЈЕ ПРОКЛЕТИ ватикан ТЕ окупаторска аустроугарска ТЕ енглеска И француска СКЛЕПАЛЕ 1912 НА СРБСКОЈ ЗЕМЉИ ПРЕЉУБОВИЋА ТЗВ албанију ПРОЈЕКАТ ватикана ДОК ЈЕ СРБА ИЗ САДАШЊЕ СРБСКЕ ХЕРЦЕГОВИНЕ И ПРОШИРЕНЕ ЦРНЕ ГОРЕ НЕЋЕ УСПЈЕТИ ДОЛЕ БЕОГРАДСКИ И ПОДГОРИЧКИ режими САМО ОНИ КОЈИ СУ УМНО БОЛЕСНИ МОГУ курвате И потурице НАЗИВАТИ СВОЈОМ БРАЋОМ МЕНИ НИЈЕСУ ОНИ КОЈИ СУ УБИЈАЛИ СРБЕ ПРАВОСЛАВНЕ ВЕРЕ КРОЗ ВЕКОВЕ ССС

  Свиђа ми се

 2. Уста ти се говедо за врат окренула,неповратно.Што не прогласите окупацију,а Шиптари нека за “неповратно“ прогласе нешто своје.

  Свиђа ми се

 3. Занимљиво је да је Дрецун , док је још примао плату од ЈНА , био , као и сви официри поменуте Брозове солдатеске , против стварања „ВЕЛИКЕ СРБИЈЕ“?
  Тај „аналитичар“ или не зна или намјерно прелази преко једне чињенице а то је :
  Када се створи та „Албанија“ сљедећи корак је стварање НДХ са којом ће се иста граничити. Да ли ће остати ишта од Србије , то је велико питање а ако и остане бити ће то протекторат створен од преосталих дјелова тзв. уже Србије.
  Дакле , велеиздајнике осудити и прогласити све њихове потписе , на било ком документу , za неважећe.

  Свиђа ми се