АКТУЕЛНО

Михаило Меденица: Одликовање, па шта?!


Михаило Меденица

Отужан је, лак и кратак пут у нас од заслепљености љубављу до презира!

Можда је презир прегруба реч, али не знам како бих другачије крстио осећање које је изазвала вест о додели ордена Александра Невског- Александру Вучућу?!

Презир према Русији, бескрајно разочарење, малодушност, неописив осећај ништавила, ни због чега, заправо!

Последњи сам, дабоме, који би Вучићу честитао на колајни, ничиме до издајом није заслужио да његова прса краси било шта до вечни жиг Јуде, но свакако нисам нити од оних који ће сад Русију мање волети него што јесу!

Није љубав према Русији беспоговорна заслепљеност једним човеком, нити политиком- ђавоља је то работа, но љубав према Русији је напатворена радост векова страдања и васкрсења једни за других!

Јел љубав почела с Путином и хоће ли са њим нестати?
Није то онда ништа друго до хир, нешто налик занесеношћу идолом далеко од суштине.

Може ли суштину потрти орден на Вучићевим грудима- никако, јер то није суштина већ истина у заједнички колевкама и гробовима, литургијама и опелима, крштењима и крстачама, звоницима, поју руских монаха док називају пресвето Косово и Метохију, костима руских хероја којима је усидрено небо над Србијом, једнако као што се страдалништвом Срба небо над Русијом разлегло у оноликој лепоти и светости!

Нису нас овоземаљска одличја братимила па нас неће ни разбратимити, вала!

Душе су ордења којима смо Божијим указом одликовани!

Не могу нам Руси сачувати Косово и Метохију ако ми то не желимо, а запитајмо се искрено- колико желимо?!

Не може га ни Александар Вучић издати уколико му загрмимо- не метри нам светињу, довека ћеш нам уметрити дане да их живимо ко условну робију, а грмимо ли?!

Није орден Свети грал дат Вучићу у руке, већ ми, склони паду, верујемо како је опрост којим ће искупити своја непочинства!

Неће! Не може! Нити сме бити разлог каквог разочарења у нас, јер Србија и Русија су одличја на грудима два брата који једни за друге чувају вечност колевкама и гробовима, рекох.
Живела Србија и Русија!

Знамење је то којим смо од самог Господа одликовани душом сатканом од самог неба!

ИЗВОР: Два у Један

***

***

8.1.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. Razumem da ima nezadovoljnih opozicionih glasača(bez obaveznog brojanja) odluka PUTINA da dodeli orden VUČIĆU kao predsedniku Srbije, razumem i mržnju i zavist, jer to smo MI SRBI BRE…e pa to što je palo još i za BOŽIĆ ne razumem JA…Makar da ISPADE da Rus nije znao šta radi/prema komentarima sa D.M.kako kritičarima, poznatim kao naj „SRBI I NAJ PRAVOSLAVCI “ se ne pojavi ono ljudsko što pomenuta Vera propoveda.U vreme BOŽIĆNIH PRAZNIKA su prekidana Ratna dejstva, u XXI veku, ostade pogan jezik kod poganih, jer kod njih VERA može da popričeka, ali MRŽNJA i ZAVIST imaju prednost…MIR BOŽIJI SVEKOLIKOM NARODU SRBIJEi ne bacajte se kamenom…a životna praksa je pokazala da mržnja i zavist nikada nisu uništila onoga kome je upućena,već ONE koji ih gaje u sebi

    Свиђа ми се

  2. Zna Putin šta radi. Dodelio je Vučiću orden da bi ga Vučić zoupotrebbio. Putin zna da je Vučić Britanski agent. Putin je Vučića davanjem ordena naterao da se izvinjava Zapadu kako on i dalje (bezobzira na ORDEN) ostaje verni sluga Četvrtog evroatlanskog fašističkog rajha EU, NATO i SAD i da „Orden“ neće njegovo slugeranjstvo Zapadnim gazdama pomeriti sa mesta Juda ostaje juda a i Judino drvo je na istom mestu i čeka.Judu.

    Свиђа ми се