АКТУЕЛНО

„САНЏАК ЈЕ ЈЕДИНА ТЕРИТОРИЈА У ЕВРОПИ ЧИЈИ СТАТУС НИЈЕ РЕШЕН“ – Још једна ужасна провокација…


Ахмедин Шкријељ, генерални секретар СДА Санџака, изјавио је да је „Санџак остао једина нерешена територија на Балкану“.

Распадом Југославије, питање Санџака, који је окупиран 1081. године и против воље тамошњих становника припојен Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца, мора бити решено, рекао је Шкријељ.

Он је „објаснио“ албанским медијима да је то последица давнашње, како каже, окупације Санџака, историјске неправде која се мора променити.

– Решевање кризе настале распадом СФРЈ улази у финалну фазу приступањем земаља Западног Балкана Европској унији. Распадом Југославије, питање Санџака, који је окупиран 1918. године и против воље тамошњих становника припојен Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца, мора бити решено – рекао Шкријељ.

СДА тражи од Европске уније, САД и осталих који учествују у међународној конференцији о бившој Југославији да реше питање Санџака, казао је Шкријељ, чија је партија недавно у „Санџаку“ организовала протест назван „1918 – година кад је Санџак окупиран“.

Извор: Espreso. rs/ Koha. net / СРБИН.инфо

———–

9.1.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. шиптаре МОГА БИ ТИ ИЋИ ПРЕКО ТРОЈАНСКИХ ПЛАНИНА БЕЗ ПОВРАТКА ДОЋИ ЋЕ ДАН КАД НА КОСОВУ МЕТОХИЈИ НЕЋЕ БИТИ шиптара АМИН БОЖЕ ДАЈ МОЈЕ ВАЗДА МОЛИТВЕ ГОСПОДУ И СВЕТОМ ОЦУ ВАСИЛИЈУ ОСТРОШКОМ СЛАВА МУ И МИЛОСТ ЗА НАШЕ СВЕТО КОСОВО МЕТОХИЈУ СССС

    Свиђа ми се