АКТУЕЛНО

ХРВАТСКА: Пријава против Задранина који је преправио графит „Уби Србина“


Против Задранина Јуре Зубчића поднета је кривична пријава због тога што је графит „Уби Србина“, написан на згради месног одбора задарског већа, преправио у „Љуби Србина“.

Почетком децембра непознате особе написале су тај графит на згради, а Зубчић је испред речи „уби“ додао слово „љ“, тако да је графит гласио „Љуби Србина“, преноси загребачки Index.

Не трпим говор мржње и зато сам исправио графит. Пуно је лепше гледати поруке љубави, него поруке мржње„, рекао је тада Зубчић.

Међутим, он је данас на свом фејсбуку објавио да је због исправљања графита против њега поднета кривична пријава и да је због тога био у полицији на разговору.

Поднета је кривична пријава против мене због уништавања туђе имовине због дописаног слова ‘љ’, те сам данас поводом тога био у полицији на разговору. Признајем да сам дописао слово, али не сматрам да сам уништио туђу имовину, већ управо супротно, поправио сам је„, написао је Зубчић.

Истовремено, он је позвао особу која га је пријавила анонимно да то уради под пуним именом и презименом и запитао се да ли је та особа то исто урадила и против онога ко је написао првобитни графит.

ИЗВОР: ТАНЈУГ/021.rs

———-

10.1.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

  1. Kako je to životinjski ružno “Ubi Srbina”, “Ubi Htvata”,
    “Ubi Šiptara” ja među svima njima imam dobre i iskrene
    prijatelje. Kada to čujem ili pročitam, steknem utisak da se
    to misli o mojim prijateljima.

    Свиђа ми се