АКТУЕЛНО

Кикинда: Мигрантима на услузи рачунари, теретана, радионице…


Представници републичког Комесаријата за избеглице и миграције посетили су Прихватни центар у Кикинди. Како истичу, посебно су поносни што су свим генерацијама које бораве у Центру на услузи различите активности, кроз које могу да испуне слободно време.

РТВ (Мартин Мартинов)

Услед хладних дана, већина миграната време проводи у Прихватном центру. У топлим просторијама, дане проводе уз рачунаре, машине за шивење и у спортским активностима, свако према својим афинитетима.

„По професији сам кројач и највише времена проводим у кројачкој радионици. Волим да учествујем и у осталим организованим активностима, јер тако брже прође време“, казала је Сораја Пласуми.

„Не тражим хотел. Знам да је ово камп. Понекад имамо проблеме, али је генерално све у реду. Покушавамо да их превазиђемо. Пошто сам хришћанин, за мене је највећи проблем то што немам цркву у близини“, рекао је Каве Бетањи.

Млађе генерације време проводе у теретани, коју су и сами направили.

„Наш тренер је тамо и учимо спорт iron fighter. Кад порастемо, корисно је да знамо овакве вештине“, саопштио је Мухамед Јунуз Таџик.

Из Комесаријата за избеглице и миграције истичу да су у потпуности спремни за хладне зимске дане.

„Овде, поред смештаја и хране, имају и медицинску помоћ и различите окупационе активности и све оно што им пролонгирани боравак у Србији буде хуман, као и да на квалитетан начин проводе време“, казала је Александра Димић, Комесаријат за избеглице и миграције РС.

У 16 прихватних центара у Србији, који су тренутно у функцији, смештено је између 4.200 и 4.300 миграната, док их је у Кикинди око 200.

ИЗВОР: РТВ

———

11.1.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. Migrantski ISIS-vandalizam! ISIS-Migranti zahvaljuju se domacinu VANDALIZMOM!
  „Ko pola Kalkutte uveze, ne spasava Kalkutu, nego sam postaje Kalkuta“ – Peter Scholl-Latour, novinar, publicista i strani izvestac.
  Nemacka – ovako se sakuplja djubre i posle preradjuje. Dalje slike: zemlje, u kojima se djubre ne sakuplja, ne deli, niti preradjuje.

  https://www.facebook.com/crna.ananda/media_set?set=a.2096469443765590&type=1

  Свиђа ми се

 2. Мигрантима све на услузи, а нашим социјално угроженим грађанима и бескућницима једно велико НИШТА. Битно је да вам неко плаћа ваше „доброчинство“…

  Свиђа ми се