АКТУЕЛНО

НП “Отаџбина“: Најгори политички шљам зајахао Србијом, на челу Александар Вучић


У прорежимским медијима прећуткује се информација да Приштина током јануара треба да преузме контролу неба изнад Косова и Метохије до висине од 7 хиљада метара.

Највећу подршку Вучић је добијао од представника СПЦ, укључујући и неканонског представника Епархије рашко-призренске, Теодосија. Након што су дошли у кратак али интензиван сукоб јер су им господари различити кланови америчке империје, Вучић наставља да прима подршку за своју издају преко Теодосијевих заменика.

Ту чињеницу јуче је објавио и министар инфраструктуре у влади самопроглашене „републике Косово“, Паљ Љекај. Без сагласности Александра Вучића небо изнад јужне српске покрајине не може да се преда сепаратистима јер је супротно Кумановском споразуму. На ружан и безобзиран начин врховни командант Војске Србије одрекао се „небеске Србије“.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је председник Србије дао и прећутну дозволу за формирање војске Косова на тајном састанку са Хашимом Тачијем у Паризу. На конкурс за пријем у сепаратистичку војску Косова за 70 места пријавило се више од 300 Срба. Без прећутне сагласности актуелне власти из Београда Срби се не би пријављивали. Уосталом, Александар Вучић као услов за наставак преговора са Приштином не поставља одлуку о поништењу војске Косова неко само укидање такси на робу из Србије. Његова „Српска листа“ није ни уложила приговор на уставни закон због формирања војске Косова из чега следи да им та одлука није мрска.

У новогодишњем интервјуу за „Курир“ председник Србије безобразно све оне који су за замрзнути конфликт назива лицемерима. Народни покрет Срба са Косова и Метохија „Отаџбина“ и српски народ са КиМ су за замрзнути конфликт и нису лицемери али је зато Александaр Вучић издајник. 

У својој кампањи за стварање Велике Албаније председник Србије каже да ако се не одрекнемо Косова него пристанемо да Косово буде део Србије Албанци ће у Скупштини Србије имати 80 посланика а Хашим Тачи и Рамуш Харадинај биће председници Владе Републике Србије, што је крајњи идиотизам. 

Према броју гласача од 420 хиљада колико је било албанских гласова на последњим изборима за скупштину самопроглашене републике Косово, Албанци у скупштини Србије не би имали више од 35 посланика. А у нормалној Србији тј. Србији без Александра Вучића место и Тачију и Харадинају биће у затвору а не на тајанственим локацијама на којима се састају са председником Србије.

И не само то, председник Одбора за КиМ у Скупштини Србије Милован Дрецун говори о Великој Албанији као неповратном процесу. Човек је после бројних књига о српским борбама на Кошарама и одбрани Косова и Метохије променио идеологију и сада је за Велику Албанију. Данас је нажалост најгори политички шљам зајахао Србијом

У својим наступима на питање зашто мора да се одрекне Косова и Метохије Александра Вучић каже да је то због будућности његове деце. Председника уопште не брине судбина више од 30 хиљада српске деце са Косова и Метохије која ће по свеобухватном мировном споразму Београда и Приштине завршити у Великој Албанији.

Када се све ово има у виду чуде речи његове светости патријарха српског Иринеја који каже да је „сам Бог послао Александра Вучића да одбрани Косово и Метохију“. Још каже да под његов кишобран сви треба да станемо у одбрани Косова и Метохије.

Косово и Метохија им као колач, коме се преломи.

Како тај кишобран предвиђа разграничење између Срба и Албанаца на Косову и Метохији где ће се највећи број српских цркава и манастира наћи у Великој Албанији та одбрана је нелогична, збуњујућа и катастрофална.

Српске светиње по свеобухватном мировном споразуму Београда и Приштине наћи ће се у Великој Албанији и то у години када се обележава 800 година од проглашења аутокефалности српске православне цркве.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ тешком муком може да прихвати да патријарх своје седиште неће да пребаци у Пећку патријаршију, али не може да схвати поруке његове светости јер оне нису у интересу српског народа на Косову и Метохији. 

И пред Богом и пред историјом сви ћемо бити криви за губитак јужне српске покрајине али они који су на врху и ближе Богу они ће бити највише криви. Историја им то неће опростити.

Косовска Митровица
11.01.2019. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“
ИЗВОР: КМ НОВИНЕ
***

*НП Отаџбина: Србима на КиМ прети последњи егзодус – у режији председника Србије Александра Вучића

11.1.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. ТЗВ ПАТРИЈАХ ИРИНЕЈ ЈЕ папин агент ЈЕДИНО НАШЕМ ВЛАДИКИ АРТЕМИЈУ БИ ПОЉУБИЈО РУКУ И НОГЕ ОН ЈЕ ЧОЕК СРБСКИ ЖИВИ СВЕТАЦ НЕК МУ БОГ ДА ДУГ ЖИВОТ ДА ВОДИ СРБЕ УЗ БОЖЈУ ПОМОЋ И СВЕТИ САВО РАСТКО НЕМАЊИЋ ЈА ЛИЧНО МИСЛИМ ДА СВЕТОГ САВЕ ПРЕКО СВЕТОГ ВЛАДИКЕ НИКОЛАЈА ВЕЛИМИРОВИЋА ТЕ АВЕ ЈУСТИНА ПОПОВИЋА И МИТРОПОЛИТА ЈОАНИКИЈА ЛИПОВЦА НИЈЕСУ БИЛИ ВЕЋИ СРБИ У ПРАВОЈ СРБСКОЈ СПЦ ЧИСТОЈ БЕЗ унијата јеретика паписта СССС

    Свиђа ми се

  2. АВ Мефистофелес таквог ВЕЛИКОИЗДАЈНИКА још мајка родила није ни Србија не памти али авај спремају неког још ,већег покајте се срби зар не осећате па природа се буни не подноси издају,снегови затрпавају а кад почне отопљавање ето весеља…

    Свиђа ми се