АКТУЕЛНО

Александре Вучићу, имаш ли план за КиМ? Ако немаш, изађи пред јавност и то саопшти


Организатори протеста „Један од пет милиона“ затражили су од председника Србије Александра Вучића да грађанима представи план за Косово, наводећи да су грађани адреса којој треба да се обрати а не „Брисел, Вашингтон, Москва или Приштина“.

Двери, 11.1.2018.

Они су у саопштењу оптужили Вучића да је политиком коју води, „држава Србија повучена са Косова“.

„Осам година је прошло, откако си обећао да ћеш, кад дођеш на власт, поништити све што је било ко у вези са Косовом договарао. Седам година је прошло откако си дошао на власт, а шест откако си сам договорио и наметнуо Бриселски споразум. Док славиш победе од пет нула, твоје фабрике лажи покушавају да нас убеде да је слика победника лик српског судије који се заклиње на уставу државе Косово. И цариника у косовској униформи“, стоји у саопштењу.

Организатори протеста су оптужили председника Србије и да је „инсталирао своје криминалце да господаре ничијом територијом“ након што је како се наводи, „повукао српске институције са севера Косова“.

„Александре Вучићу, од твојих епских подвига и победа, од твојих представа да не спаваш и не једеш, дошли смо до тога да нам кажеш да немамо ни метар српске земље на Косову. Да нам кажеш да нема Срба на Косову. Зашто лажеш Александре Вучићу? Има Срба на Косову, а има и српске земље. Зашто нам царине од сто посто уводи Влада у којој седе три твоја министра? Зашто су они и даље министри?“, упитали су организатори протеста.

Они су упитали Вучића и „зашто се ставови наше земље заузимају на приватним ручковима са Хашимом Тачијем у Њујорку а не у Скупштини Србије“.

„Косово није твоје Александре Вучићу, није непокретност у твом личном власништву. Оно је наше. Ствар је свих нас. Како је могуће да нас вређаш и кажеш нам да нисмо спремни да чујемо план о ономе што је наше? Пре пет година си рекао да имаш план. Где је план, Александре Вучићу? Са ким преговараш? Како то да Хашим Тачи у Скупштини Косова дебатује о преговорима и плановима, а ти бежиш од разговора са својим народом“, упитали су организатори протеста „Један од пет милиона“.

Они су подсетили да је председник Србије дао заклетву над Мирослављевим јеванђељем у Скупштини Србије да ће штитити Устав и Косово као део Србије, а да данас како су навели, „прича о разграничењу“.

„Да ли свака твоја заклетва има тежину оне дате Војиславу Шешељу и Српској радикалној странци у цркви Светог Марка? Захтевамо да престанеш да се понашаш као власник ове земље, и да грађанима Србије представиш план за Косово и Метохију. Ми смо адреса. Не Брисел. Не Вашингтон. Не Москва. Не Приштина. Са нама причаш о томе. Ако план немаш, изађи пред јавност и то саопшти“, наводи се у саопштењу.

Извор: Бета / Н1инфо

3 replies »

 1. Стално се питам дал Вучић уопште зна о чему преговара и шта потписује. Јер да зна и да је то иоле повољно за Србију изашао би пред народ и рекао.

  Овакво понашање као малог детета које се укакило и само ћути мислећи да се смрад неће осетити је више него болесно, ипак ради се о Председнику земље ма било то и Србија.

  Свиђа ми се

 2. “КНЕЖЕВ БЛАГОСЛОВ
  ПРЕД КОСОВСКУ БИТКУ
  Браћо драга из епохе ове
  Сјећате л’ се књиге Муратове
  Што но дође до Лазара Кнеза
  Да му царство на Косову преда?
  Сад Косову опет неман пријети
  Настоји га од Срба отети,
  Уз домаће гњиде и фукаре,
  Што га дају за прљаве паре.
  Покољењу што Косово чува
  Сад кнежевог треба благослова,
  А да Богом вазда га требаше,
  Да л’ би вако ишла пјесма ова:
  Кад Лазару ситна књига дође,
  Књигу гледа, у Бога се нада.
  Да је коме послушати сада
  Како кнеже Србе благосиља:
  ‘Ко је Србин и србскога рода,
  И од србске крви и кољена,
  Те долази на бој на Косово: .
  Бог му сваког добра подарио,
  А од руке све му родно било,
  И у пољу бјелица пшеница,
  И у брду винова лозица.
  Блага имо за сваког кољена!
  У кући му сва здрава дјечица,
  Свако мушко – јунак до јунака,
  Свако женско – дична србска мајка.
  Потомство му име проносило,
  Проносило, њим се поносило,
  Све докле је свијета и вијека!
  Поглавари, вође и кнезови,
  Сви јунаци, србски витезови,
  Част и слава нек вас увијек прате
  Који србско царство сачувате’„

  Станко Бобић, из Канаде, војник по позиву и духу!

  Драфан Славнић

  Свиђа ми се