АКТУЕЛНО

Бошко Обрадовић: Двери су под озбиљном репресијом државе


24.1.2019. Инфо служба Двери

„Српски покрет Двери је под озбиљном репресијом неколико државних институција које су у ванредном надзору нашег пословања озбиљно прекршиле своја овлашћења“ – рекао је председник Двери на ванредној КЗН у Народној скупштини.

 

Он је обавестио јавност да у овом тренутку деловање Двери испитују Државна ревизорска институција, Управа криминалистичке полиције, Агенција за борбу против корупције, Инспекторат Министарства државне управе и локалне самоуправе и да је покренуто неколико поступака против функционера Двери.

„Кулминација притиска режима на Двери јесте формирање посебног одељења УКП које се бави само Дверима и покушајем да се заустави даљи рад наше организације. Поред тога по први пут у једну политичку организацију у Србију ушао је инспекторат МДУЛС. Тражен нам је и списак чланства што нас води у могући притисак о на наше чланове.“ – рекао је Обрадовић.

Он истиче да није проблем да се испита рад Двери и да су Двери годинама под лупом. „Никада нису нашли ништа спорно у пословању Двери. Управо је због тога очито да се овде ради о репресији и да им Двери озбиљно сметају. Када СНС добије просторије вредније од 1,3 милиона евра и када 11000 људи уплати исти износ овој странци тада нема ни Агенције за борбу против корупције ни ДРИ да се огласе“ – рекао је Обрадовић.

Он се осврнуо и на актуелне протесте. Истакао је да су се они сада проширили на 30 градова широм Србије и да Двери подржавају и учествују на овим протестима .

Председник Двери сматра да ће грађани, јавне личности, синдикати и опозициjе политичке странке изнедрити једну нову политичку платформу у којој треба да се нађе став да нема избора док нема фер и поштених избора и да се понуди визија Србије после пада Александра Вучића са власти.

„У том смислу видим онај позив Банета Трифуновића као један добронамеран позив који нам даје шансу да коначно испричамо шта је наш програм и визија Србије после пада Александра Вучића са власти. Грађанима није довољно рећи: Ми смо против Вучића. Потребно им је рећи како ће изгледати Србија после њега. Како ће изгледати један нормалан, уређен, демократски поредак у коме ће медији бити слободни, избори бити поштени, државне институције независне и самосталне, а донети кључни системски закони какав је Закон о испитивању порекла имовине“ – рекао је председник Двери. Он је поновио да је изузетно важна и идеја Савеза за Србију о влади стручњака ороченој на годину дана која треба да донесе ове системске законе.

Обрадовић је председника Србије назвао уставорушитељем и истакао да је потврду тог свог става добио и у писму подршке протестима које су дали професори правног факултета на челу са Костом Чавошким.

1 reply »

  1. Колико можемо веровати Бошку Обрадовићу, који је у процесу:
    Сјаши Курта да узјаше Мурта, у екипи Мурте!

    Свиђа ми се