АКТУЕЛНО

КМ Новине: Како је дошло до албанског захтева за спајањем и контролом оба дела Косовске Митровице (видео)


26. јануар 2019. КМ Новине

Косовска Митровица је од 1999. године град подељен на два дела јер је то био једини начин да Срби опстану на окупираној територији где су Шиптари имали слободне руке да изврше некажњено који год злочин желе над њима.


Поделом града Срби су створили простор који ће им пружити сигурност, фронт неосвојив не само за Шиптаре већ и за читав западни део света који је сепаратистима био савезник у томе. Од тада, водећи приоритет Шиптара и њихових ментора, Американаца, био је да сломе отпор Срба на севеrу покраjине. То ће тек 2013. године, потписивањем Бриселског споразума, успети да учини Београд.

Срби са КиМ су бојкотовали спровођење Бриселског споразума који предвиђа успостављање сепарaтистиче власти а гашење српских државних институција. Очигледно, то значи и даље истребљење и прогон неаlбанског становништва из овог дела покрајине.

Да би превазишао отпор народа, Александар Вучић оснива своју странку за учешће у паралелним и нелeгитмним органима албанских сепаратиста – „Српску листу“. Тако је окупљена група људи спремних да изврше сваки наум Вође зарад ситних личних интереса и добити. Насилним методама право српског народа да брани своје и себе на свом прагу, сломљено је наређењем Александра Вучића и од тада његови послушници глуме „представнике Срба“ у шиптарским квази-институцијама у којима они не желе да их буде. Новембра 2013. одржани су сепаратистички квази-избoри на које је режим из Београда покушао да натера Србе да изађу. У низу грубих, нелегалних и срамних потеза прибегло се и општим претања попут оне да „уколико Срби не изађу на изборе и не изаберу свог човека, доћи ће им Албанац за градоначелника“ а то је најгоре што може да се деси јер би сваки његов потез био у правцу прогона преосталих Срба.

Све то омогућило је Шиптарима да учврсте своју власт па су крајем 2018. године подигли таксе на српске производе како би коначно и потпуно заокружили своју „државност“ на Косову и Метохији! Једна од свега неколико млаких реакција чланова „Српске листе“ биле су оставке на место градоначелника у сепаратистичким институцијама. Шиптари су то искористили да затраже и организују кампању за уједињење Косовске Митровице којом би владали у целини.

Тако су они који су требали да то наводно „спрече“ управо омогућили да Шиптар постане представник власти над делом настањеним Србима. Уколико до тога дође, биће то крај ионако осакаћеном систему у оквиру кога Срби функционишу а самим тим то ће значити и њихов нестанак са КиМ.

Зато је неопходно хитно напустити квази-институције шиптарских сепаратиста и основати одбрану какву су Срби имали све до Бриселског споразума. Бојкот тих лажних институција је једино решење за опстанак Срба.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

 Извор: КМ Новине  


КМ Новинама је потребна ваша подршка – прочитајте зашто КЛИК

 

1 reply »

  1. ЗА МЕНЕ БЕОГРАД НИЈЕ ГЛАВНИ ГРАД СРБИЈЕ ОДАВНО ЈОШ ОД 1944 ГОДИНЕ ПРОГЛАСИТИ БЕРАНЕ ЗА ГЛАВНИ ГРАД СРБИЈЕ ПОШТО ЈЕ СКАДАР И ПРИЗРЕН ОКУПИРАН ОД шћиптара И нато окупатора ВАЗДА МОЈЕ МОЛИТВЕ И ПОДРШКА БОГУ И СВЕТОМ ОЦУ ВАСИЛИЈУ ОСТРОШКОМ СЛАВА МУ И МИЛОСТ ЗА ОЧУВАЊА СВЕТОГ КОСОВА МЕТОХИЈЕ ПОНАВЉАМ БЕРАНЕ ПОД ХИТНО ПРОГЛАСИТИ ЗА ГЛАВНИ ГРАД СРБАДИЈЕ ХВАЛА БОГУ ЗАГОРАНИ ОД БЕРАНСКОГ ЗАГОРЈА СУ ВАЗДА БИЛИ ВЕЛИКИ СРБИ И ОСТАЛИ СССС

    Свиђа ми се