АКТУЕЛНО

Очевици саобраћајне несреће код Дољевца: Бабићев службени ауто великом брзином ударио у кола која су чекала на наплатној рампи


НАЈНОВИЈЕ: Саобраћајна полиција: Возач “шкоде” пребрзо и без кочења ушао на наплатну рампу

Јужне вести 1.2.2019.

Начелник Управе саобраћајне полиције каже да се возач „шкоде“ није заустављао када је пришао наплатној рампи; фото: А. Костић

“Шкода суперб” којом се превозио директор „Коридора Србије“ Зоран Бабић се, како каже начелник Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов, није зауставила код наплатне станице “Дољевац”, већ је великом брзином ударила у аутомобиле који су чекали наплату. Тачну брзину, додаје, показаће истрага.

Траце-ова “шкода” се, каже Арсов, кретала великом брзином из правца Ниша ка Лесковцу. Којом брзином је возач Д. С. ударио у “опел астру” која је стајала на наплатној рампи, Арсов додаје да засад није познато.

Од силине удара “опел астра” се померила напред и ударила у возило “фолксваген пасат”, које је такође било заустављено на наплатној станици и чији је возач плаћао путарину. Истрагом и вештачењем биће утврђена брзина којом се “шкода” кретала у тренутку несреће – рекао је Арсов.

Подсетимо, саобраћајна несрећа догодила се јуче ујутру на самој наплатној рампи када је погинула С. Г. из околине Књажевца, а још петоро људи повређено. Међу њима и Бабић којем је пукла бутна кост. Посланик ДС Балша Божовић тражио је објављивање снимка са сигурносних камера на наплатној рампи.

Иначе, истрага је показала да је возило којим се Бабић превозио и које је највероватније изазвало удес, у власништву приватне фирме Траце, која ради на изградњи коридора. Возач те „шкоде“, 34-годишњак Д. С. ухапшен је јутрос и одређено му је задржавање до 48 сати.

***

Чека се Тужилаштво: Ко је крив за саобраћајну несрећу код Дољевца?

Службено возило ударило је у возила која су чекали наплату на наплатној рампи; фото: А. Костић

31.1.2019. Јужне вести

О узроцима удеса на наплатној рампи Дољевац у ком је погинула једна жена, а петоро особа повређено, међу којима и директор Коридора Србије Зоран Бабић, још нема званичних информација. На друштвеним мрежама је за многе то главно питање, а очевици са којима су новинари Јужних вести контактирали тврде да је Бабићев службени ауто великом брзином ударио у кола која су чекала на наплатној рампи.

Магла, клизав пут и неприлагођена брзина, најчешће се на Твитеру наводе као разлог саобраћајне несреће у Дољевцу. Неки тврде и да је Бабићев возач погрешио траку, мислећи да ће без засутављања моћи да прође рампу помоћу ТАГ уређаја.

 

У Основном јавном тужилаштву још нема званичних информација, јер је увиђај на лицу места дуго трајао и најављују да ће се више о свему знати сутра.

Ипак, један од очевидаца који се у тренутку несреће нашао управо на наплатној рампи, а који је желео да остане анониман, каже да је службени ауто пребрзо улетео у простор наплатне рампе и закуцао се у аутомобиле који су чекали.

Бабић се током дана јављао појединим медијима и потврдио да је повређен, али није одговарао на позиве и поруке новинара Јужних вести, па је изостало његово виђење несреће. Поред тога, изостао је и одговор на питање да ли ће евентуално поднети оставку у Коридорима, уколико истрага покаже да је његов возач изазвао удес, што је 2003. учинио министар Драган Веселинов.

Подсетимо, јутрос у 8:20 на наплатној рампи код Дољевца, у судару 3 возила, погинула је једна жена. Поред ње, пет особа прошло је са повредама, а међу њима је био и Бабић.

Како се види на сликама, први од аутомобила који су учествовали у судару, од силине удараца, одбачен је неколико метара од рампе, док се “опел” у коме је настрадала жена налазио у средини. У њих је највероватније ударило возило које је и последње у низу и у којем је, како се претпоставља, био Бабић.

1 reply »