ДЕШАВА СЕ...

Професор др Гидеон Грајф: У Јасеновачкој „империји смрти“ убијено најмање 800.000 Срба и 40.000 Јевреја


Професор др Гидеон Грајф, главни истраживач Института за холокауст „Шем олам“ у Израелу, открио је застрашујуће податке о мучењу жртава у Јасеновцу током рада на студији „Јасеновац, Аушвиц Балкана“.

Спомен-подручје Доња Градина

На основу података до којих је дошао током четворогодишњег истраживања, Грајф каже да је у Јасеновцу на најсвирепији начин убијено минимум 800.000 Срба и око 40.000 Јевреја.

„Јасеновац је био империја смрти – истиће Грајф и додаје да је ревизионизам друго убиство жртава“, рекао је Грајф и истакао:

„Морамо усмерити све снаге против ревизионизма, како те жртве не би биле поново жртве. Чињенице су чињенице и не можемо их стављати под тепих, истина увек изађе на видело. Све те покушаје ревизије историје сматрам детињастим, сви они су осуђени на неуспех“.

Грајф је истакао да је у Јасеновцу постојало 57 различитих начина убијања жртава.

„Сигуран сам да их у Аушвицу није било толико. То је светски рекорд. Нема таквог нечег у историји човечанства – истакао је он и додао да не сме бити сумње о броју жртава и подсетио да је истраживање заједничке хрватско-српске комисије показало да је било 1, 4 милиона жртава“, рекао је.

Гостујући на телевизији Пинк, Грајф је рекао да је том истраживању посветио четири године и да не постоји ни један архив који није проучио.

„Резултати су шокантни због окрутности, садизма… Ланац логора познат под именом Јасеновац, на 46 километара квадратних, шест пута већи од Аушвица, је заправо био одраз чисте окрутности. Тим усташа је уживао у својој окрутности, они су уживали у мучењу људи. Рекао бих да су они смрт довели до савршенства“, рекао је Грајф.

Говорећи о разликама између Јасеновца и Аушвица, навео је да су национални социјалисти волели да им жртве не буду пред очима, волели су чисту смрт, док су усташе уживале да осете патњу својих жртава.

Проф. др Гидео Грајф; Фото: В.Данилов

„Ту је разлика, они су више желели да виде процес умирања жртава. То можемо да видимо из фотографија које су настале у Јасеновцу, док су Немци више волели гасне коморе, које ако нисте желели нисте морали да посматрате. То је била једна, да тако кажем, стерилна смрт“, рекао је Грајф.

Према његовим речима, друга разлика је у томе да су Немци осим понижавања и мучења заправо користили физичку снагу својих жртава, а у Јaсеновцу је, каже, била само патња сврха – патња до смрти.

ИЗВОР: РТВ

————-

1.2.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

 

3 replies »

 1. Лапсус!

  Треба да стоји: Прво да се не свете. Јер ко се свети тај се не посвети…
  Хвала, –
  Душан

  Свиђа ми се

 2. НА ЖАЛОСТ НЕ ПОСТОЈИ ЖЕЉА БЕОГРАДА ДА СЕ ПОПИШУ СВЕ СРБСКЕ ЖРТВЕ МИ ДАНАС НЕ ЗНАМО КОЛИКО ЈЕ ТАЧНО УБИЈЕНО СРБА У ТЗВ ндх комунисти КРИЈУ ПОДАТКЕ НИ ДАНАС НЕ ЗНАМО КОЛИКО ЈЕ УБИЈЕНО ПРИПАДНИКА КВУО НИТИ ГРОБОВЕ ДА СЕ ПОСТАВИ ТИМ ЉУДИМА СПОМЕНИК ЈА ДА САМ УМЕСТО ОНИХ У БЕОГРАДУ БИ ПРОГЛАСИЈО ДА СУ партизани БИЛИ терористичка организација НЕ МОЖЕ ЗАЈЕДНО КОКАРДА СА шугавом петокраком ПРВИ ЈЕ РЕХАИБИТОВАО ЂЕНЕРАЛА МИЛАНА НЕДИЋА МОЈ БРАТ ИЗ ЗЕТЕ ВЕСЕЛИН ЂУРЕТИЋ КОЈИ ЈЕ СА СРБСКОМ ВЛАДОМ СПАСА СПАСИЈО ВЕЛИКИ БРОЈ СРБА ВЕЧНА МУ СЛАВА И ХВАЛА СССС

  Свиђа ми се