АКТУЕЛНО

ПРОТЕСТИ #1od5miliona у Новом Саду, Нишу, Чачку, Ужицу, Врању, Крушевцу, Зајечару, Вршцу, Аранђеловцу, Бору, Лесковцу, Краљеву, Смедереву, Апатину… Први пут вечерас Топола, Панчево, Рашка


Настављају се грађански протести у све више градова и места у Србији. Скуп у Новом Саду почео је у 18 часова, а са њега је поручено „Нови Сад слободан град“. Незадовољни грађани окупљају се вечерас и у Нишу, Чачку, Ужицу, Врању, Крушевцу, Зајечару, Вршцу, Аранђеловцу, Бору, Лесковцу, Краљеву, Смедереву, Апатину… Први пут вечерас устала је и Топола, Панчево, Рашка. Погледајте фото и видео са протеста у српским градовима…

У Новом Саду је окупљеним грађанима је прочитан проглас који је потписало више стотина уметника и културних радника који су подржали протест. Окупљени су држали натписе „Нови Сад слободан град“.

Глумац Миодраг Капор на скупу у Новом Саду поздравио је и грађане Косовске Митровице који сутра организују протест Један под пет милиона у том граду.

„Упркос огромним притисцима које трпе они ће сутра тај протест да одрже. Да ли смо свесни ризика у који се упуштају ти људи“, упитао је он, на шта су окупљени реаговали аплаузом.

Масовни народни протести су почели пре девет недеља након напада на председника и чланове Левице Србије Борка Стефановића,  али су се након изјаве председника Србије Александра Вучића, да неће испунити захтеве народа на улицама макар се скупило пет милиона грађана, под новим слоганом „Један од пет милиона“ почели да шире по читавој Србији.

Извор: Србин.инфо, Герила, НСПМ

————

1.2.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

 1. Разочарао ме је Трифуновић позивом да гласамо за Сашу Јанковића.

  Да ли је могуће да позива неко да се гласа за тог човека?
  Јанковића је поставио Вучић још као народног заштитника..читај непријатеља,који се још тада показао као јако штетан…

  Зар да се заборави његова изјава да не треба више да се бакћемо Косовом,то треба дати да се не мучимо више…итд,,,како би реаговао Јанковић, да му неко тражи само пола стана да му уступи…да ли би га дао…

  Са таквом изјавом се продао западу,препознали су свог човека и сада га гурају.
  Западу требају само издајници..

  Тако је и Додик добио подршку запада и они га поставише за председника РС.после изјаве да су Срби учинили геноцид у Сребреници и сл….

  И сада,сви протести по градовима су припрема да се гласа Јанковић…

  ДУУУУбоооко сам разочаран

  ВИШЕ НИКАДА НЕЋУ ДА ИЗАЂЕМ НА ПРОТЕСТ..

  Свиђа ми се

 2. Поштовани Фацебоок репортер,
  Поштовани Грађани,
  Браво, време је за уличне протесте! Али,
  Народе буди обазрив са протестима 1 од 5 милиона!
  Немој да наседнеш на нову превару! Све личи на 5 Октобар!У сваком граду, исти транспаренти, беџеви, говоре неки глумци, новинари?!
  Ко стоји иза тога???
  Протести ДА, али ни Курта ни Мурта! Требају нам нови људи!Људи са Моралном Вертикалом!људи који воле Србију и заједницу! Који знају, ако је добро за заједницу – биће и мени добро!
  АКЦИЈА!
  Идемо са решењима!
  АКЦИЈА! Немамо више времена!
  Подржите и укључите се, дајте свој допринос, сваки човек је потребан!
  Стварамо нову организацију:
  http://www.pokretisvetlo.com

  Свиђа ми се

 3. „Има ли разлога да будемо против власти? Па има разлога. Ја се осећам као да сте истоварили камион пун земље на мене кад ме питате колико има разлога. Наравно да има. Али то не значи да ћу да будем са Ђиласом на улици. Да ли је он покрао или не, што то ова власт не рашчисти? Курир га гања и неке факсимиле тамо објављује, па и власт га гања преко Пинка, али зашто се то не рашчисти? Па знамо да је под заштитом Америке, не он него сви ти пљачкаши домаћи. Па и ови садашњи имају зелено светло да и они пљачкају. Увек актуелни имају зелено светло да пљачкају, под условом да претходне не дира. Сто педесет милијарди евра је од овог народа украдено. Па нема онда пара да се плати лекар и наставник.“ (Проф. др Милан Брдар)

  Свиђа ми се