АКТУЕЛНО

ИН4С открива: Ухапшени Ђокић је високи је функционер Народне црногорске партије Косова


Зоран Ђокић (48), који је прексиноћ ухапшен на административном прелазу Јариње по тајном списку такозване косовске полиције, високи је функционер Народне црногорске партије Косова, сазнаје ИН4С.

ИН4С 

Предсједник Народне црногорске партије Косова (НЦПК) Лазар Радуловић, потврдио је у изјави за ИН4С да је Зоран Ђокић генерални секретар његове партије, наводећи да је затечен информацијом о његовом хапшењу.

Ухапшени Зоран Ђокић, генерални секретар НЦПК

Зоран Ђокић (48), који је прексиноћ ухапшен на административном прелазу Јариње по тајном списку такозване косовске полиције, високи је функционер Народне црногорске партије Косова, сазнаје ИН4С.

Он је јуче на саслушању у Основном суду у Пећи одбацио наводе тзв. специјалног тужиоца Косова* да је починио ратни злочин у Пећи током рата у покрајини 1999. године, каже његов адвокат Љубомир Пантовић.

Суд је прихватио захтјев тужиоца да Ђокић остане у притвору до доношења рјешења, које ће, како каже Пантовић, одбрани бити уручено сутра или евентуално у понедјељак.

„Тужилац је затражио да се Ђокићу одреди притвор у трајању до 30 дана, али је мој клијент, демантујући оптужбе, изнио валидне тврдње које побијају наводе тужиоца“, додао је Пантовић.

Лазар Радуловић. предсједник НЦПК

Предсједник Народне црногорске партије Косова (НЦПК) Лазар Радуловић, потврдио је у изјави за ИН4С да је Ђокић генерални секретар његове партије, наводећи да је затечен информацијом о његовом хапшењу.

„Могу само једно да кажем у овом тренутку: сигуран сам да Ђокић није починио никакв злочин на Косову“ – казао је Радуловић за наш портал. Он је најавио да ће НЦПК данас издати и званично саопштење за јавност овим поводом.

Ђокић је ухапшен прексиноћ на административном прелазу Јариње због сумње да је одговоран за ратни злочин током сукоба на Косову и Метохији.

Он је ухапшен по потјерници Основног суда у Пећи, да би из притворског центра у Приштини био јуче пребачен у притвор у Пећи, гдје ће остати до доношења рјешења.

Ђокић је послије сукоба на Космету, као расељено лице више од 10 година живио у Косовској Митровици, послије чега се са породицом преселио у Београд.

Он је синоћ кренуо у Косовску Митровицу да сина одведе код баке за вријеме школског распуста.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију саопштила је да је ово хапшење још једна потврда да Приштина не намјерава да одустане од кампање застрашивања српског становништва на Космету злоупотребом такозваних тајних спискова осумњичених за ратне злочине.

Канцеларија за КиМ је Ђокићу обезбиједила адвокатску помоћ.

Црногорска народна партија Косова остварује блиску сарадњу са властима у Црној Гори, а амбасада Црне Горе у Приштини обавијештена је јуче о хапшењу генералног секретара те странке.

Ипак, нико се у име званичне Подгорице не оглашава овим поводом. Предсједник НЦПК казао нам је и да ће се данас састати са секретаром црногорске амбасаде на Косову *.