АКТУЕЛНО

ДВЕРИ: Пљачкашка приватизација Комерцијалне банке у најави


Спутник / ФОТО: Александар Милачић

Како сазнајемо из медија, ускоро следи продаја државног дела Комерцијалне банке. Држава поседује скоро 42% акција и по договору са ММФ-ом рок за продају тих акција истиче крајем фебруара.

Неадекватна политика која је вођена претходних година довела је до тога да вредност Комерцијалне банке опадне на 320 милиона евра. Сматрамо да ће и ова продаја државне имовине бити испраћена низом малверзација и да ће користи имати само повлашћени чланови власти, на уштрб државе и њених грађана.

Заинтересовани за куповину је инвестициони фонд америчког бизнисмена Тима Колинса, који је заједно са бившим америчким секретаром Џоном Керијем прошлог пролећа посетио Београд, не би ли договорио што (по њега) бољу понуду.

Власт већ годинама ради против државних интереса и распродаје имовину наше земље по изузетно ниским ценама, тражећи оправдање у либералној економији и приватизацији, која је добар изговор за пљачку грађана и државе.

Српски покрет Двери је против пљачкашких приватизација које су годинама уназад постале саставни део продаје државне имовина. Томе се мора стати на пут и упозоравамо власт да је смењива и да ће доћи време када ће пред судом одговарати за своја (не)дела.

 

ИЗВОР: ИНФО служба Двери

———–

5.2.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »

 1. Да ли неки стручњак може да опише шта је то – припрема за приватизацију банке?
  Зашто се о томе изјашњава Гузернаторка, као да је нека банка њена.
  Ко продаје, ко припрема, да ли је то брката Бабарога из владе или сам Величанствени шеик.
  Претворите Коммерцијалну банку у Српску развојну банку. Ко продаје државни пакет, могао би да га „припреми“ и понуди неком србину из дијаспоре или неком овдашњем тзв тајкуну под условом да не може да је препрода. Банка није роба!
  Овдашње банке да ради за Србију!
  Или Величанствани мали Арапин све треба да припреми и преда некоме са стране, одн да припреми ајкулама српско месо, са трошковима „андрије“ од 30%. У Београду на води узео је онолико колико вреди земљиште које је отео од Београда и поклонио својим Малим Шеицима!

  Свиђа ми се