АКТУЕЛНО

ПОДРШКА ПЕТИЦИЈИ И АПЕЛУ ЗА ОДБРАНУ ЛЕКАРСКЕ ЧАСТИ, ЕТИКЕ, СЛОБОДЕ ГОВОРА И ИЗРАЖАВАЊА МИШЉЕЊА ЛЕКАРА КОЈИ ПОШТУЈУ ПРАВО ИЗБОРА И ИНФОРМИСАНУ ОДЛУКУ ПАЦИЈЕНТА НА (НЕ)ВАКЦИНАЦИЈУ!


Иницијатива НоВа – Inicijativa NoVa

ПОДРШКА ПЕТИЦИЈИ И АПЕЛУ ЗА ОДБРАНУ ЛЕКАРСКЕ ЧАСТИ, ЕТИКЕ, СЛОБОДЕ ГОВОРА И ИЗРАЖАВАЊА МИШЉЕЊА ЛЕКАРА КОЈИ ПОШТУЈУ ПРАВО ИЗБОРА И ИНФОРМИСАНУ ОДЛУКУ ПАЦИЈЕНТА НА (НЕ)ВАКЦИНАЦИЈУ!

„Члан 19 Универзалне декларације људских права, усвојен 1948, наводи да:

СВАКО има право слободног изражавања и мишљења, ово право укључује слободу поседовања мишљења без нечијег мешања и тражење, примање и давање информација и идеја кроз било које медије без обзира на границе.

Слобода говора и слобода изражавања су данас признате у међународном и регионалном закону о људским правима. Ово право се брижљиво чува у члану 19 Међународног пакта о грађанским и политичким правима, члану 10 Европске конвенције о људским правима, члану 13 Америчке конвенције о људским правима и члану 9 Афричке повеље о људским правима и правима народа. На основу аргумената Џона Милтона, слобода говора се разуме као вишеслојно право које укључује не само право изражавања, или ширења, информација и идеја, већ и три различита становишта:

1. Право на тражење информација и идеја
2. Право на примање информација и идеја
3. Право давања информација и идеја

Међународни, регионални и национални стандарди подразумевају да слобода говора, као слобода изражавања, такође укључују било који медиј, било да је то усмено, писмено, у штампи, уз помоћ интернета или кроз уметничке облике. То значи да заштита слободе говора као права подразумева не само садржај, већ и начин изражавања.

СТОП ТИРАНИЈИ ФАРМАКО – ВАКЦИНАЛНО – ТЕРОРИСТИЧКОГ ЛОБИЈА У СРБИЈИ!

ЗА СЛОБОДУ ИЗБОРА!

 

УГ „Грађанска иницијатива за необавезну вакцинацију“

ИЗВОР: ФБ страница Vakcine INFO

***

П Е Т И Ц И Ј А

Подршка др Јовани Стојковић у борби за своју лекарску част

Суд части Регионалне лекарске коморе Београда

Највећи борац за слободу и људска права гарантована свим светским правним повељама, укључујући и Устав Србије, др Јована Стојковић, тужена је Суду части Регионалне лекарске коморе Београда, од стране групе лекара окупљених око др Томислава Стевановића, који траже да јој се одузме лекарска лиценца, због тога што је, како ови тврде, др Јована својим јавним деловањем изазвала пад обухвата вакцинације и довела до појаве епидемије малих богиња у Србији.

Иако је овај несувисли покушај дискредитовања једне часне докторке, неуропсихијатра, супруге и мајке троје деце, очигледно злонамеран и нечовекољубив, као савесни грађани који годинама прате величанствени рад и труд др Стојковић, позивамо вас да својим потписом дате подршку овој храброј жени која је свој живот посветила борби за наша права, не штедећи себе и остајући неподмитљива и непоколебива.

Свакоме ко је макар мало упознат са догађањима у Србији и у свету везано за присиљавање становништва на вакцинацију и остале медицинске мере, зна да је ово присиљавање противуставно, у супротности са свим светским правним повељама од Нирнберга наовамо, у супротности са Законом о правима пацијената, а пре свега у супротности за здравим разумом.

Др Јована Стојковић се у својим обраћањима јавности, служила недвосмисленим и јасним језиком, износила проверене јавне документе и чињенице, борећи се искључиво за слободу избора приликом одлучивања о некој медицинској мери, укључујући и вакцинацију.

Упутимо искрену подршку др Јовани у овој суштински важној борби, јер њена борба је наша борба и њена част је наша част, и сви смо ми Јована.

ЛИНК ЗА ПОТПИС на сајту change.org

или КЛИКните ОВДЕ

ПОТПИШИТЕ ПЕТИЦИЈУ ПОДРШКЕ ДР ЈОВАНИ СТОЈКОВИЋ

***

ПОВЕЗАНО:

*Др Срећко Сладољев: Отворено писмо Лекарској комори Србије

*Подршка др Јовани Стојковић -УГ Право на избор и Група родитеља Стоп обавезној вакцинацији у Србији

——–

6.2.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »