АКТУЕЛНО

Позив на велики патриотски протест у Београду: Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!


У Београду, 18. фебруара од 17 часова на Тргу Николе Пашића, одржаће се велики патриотски протест „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!”

У Београду, 18. фебруара од 17 часова на Тргу Николе Пашића, одржаће се велики патриотски протест „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!”

Овај протестни скуп  има за циљ да јасно упозори и садашње, али и будуће власти Србије, да никакво одрицање од јужне српске покрајине (зарад евроатлантских интеграција и нејасних обећања), не долази обзир.

Тим поводом, обратили су се јавности професори Београдског универзитета др Милош Ковић и др Слободан Самарџић, професор Приштинског универзитета (привремено измештеног у Косовску Митровицу) др Дејан Мировић, филмски редитељ Данило Бећковић, као и студенти Београдског универзитета окупљени око студентског прогласа „За Косово и Метохију”.

– Идемо у сусрет најстрашнијој издаји у историји српског народа. Овде имамо режим који хоће да разграничи Србију са Косовом и Метохијом. Да се одрекне више од  120.000 наших грађана, највећих српских светиња, свете српске земље,  Косова и Метохије! Да ли хоћемо да будемо најглупља и најгора генерација у историји српског народа, да тако останемо запамћени? То не можемо да дозволимо – апелује на све Србе проф. др Милош Ковић.

У истом апелу огласио се и проф. др Слободан Самарџић:

– Србија не сме да се одрекне Косова и Метохије, не сме да се одрекне свог народа у јужној покрајини, својих природних богатстава, свог верског и културног наслеђа!

Протест су подржале бројне патриотске странке, покрети, удружења грађана и познате личности из јавног, друштвеног и културног живота Србије.

– Незамисливо је да било ко уради, оно што ни Тито, ни турска империја није успела, да преда Пећку патријаршију, Грачаницу или Дечане у туђе руке – истиче у заједничком обраћању јавности и проф. др Дејан Мировић.

– Немојмо се заваравати, било какво разграничење значи да јужно од Ибра неће бити Срба, Грачанице, Пећке патријаршије. Једино што чува наш народ и светиње на Космету је наше право! Уколико се свог права одрекнемо, остаће без икакве заштите – подвукао је редитељ Данило Бећковић и позвао грађане Србије да се придруже протесту „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија!”.

Овај апел су са видео позивом подржaли и студенти окупљени око студентског прогласа „За Косово и Метохију”.

ИЗВОР: Стање ствари

8.2.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

3 replies »

  1. Овај циљ и ове организаторе овог скупа – подржавам из дубине душе и у целости! Нека буиде воља Божја!

    Свиђа ми се

  2. Расипју вам енергију ходате у неколико колона и различитих циљева, а циљ мора бити јединствен за цео Србски народ, КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДА ЗЛАТНА, па нек буде што бити неморе! С вером у Бога и претке јуначке до СЛОБОДЕ амин!

    Свиђа ми се