АКТУЕЛНО

ТРАГЕДИЈА: Полицајац се „убио“ на радном месту у Министарству службеним ватреним оружјем…


Припадник Министарства унутрашњих послова Б.Ж.  (1980) из Крагујевца јуче је у раним јутарњим сатима, на радном месту, у згради министарства из службеног ватреног оружја себи одузео живот.

СИВ 1, фото: monumentalism.net

Разлог за ово самоубиство за сад није познат. Како сазнајемо страдали полицајац је близанац, и има још једног брата, сви су полицајци. Ожењен је и управо је градио кућу у Београду. По речима колега био је стабилна личност, добар човек, колега, био је шеф смене обезбеђења у Министарству… Сахрана је данас у родном Крагујевцу… Због чега се и да ли се сам убио овај млади човек?

Поводом овог случаја огласио се Глишо Видовић, председник Синдиката полиције Слога.

ТОТАЛНИ МЕДИЈСКИ МРАК !!!
„Колико живимо у затвореном и контролисаном систему говори чињеница која указује на веома трагичан догађај који се десио у Палати Србије (СИВ I ) на Новом Београду.
Да ли треба да се чудимо што се Министарство није огасило поводом овог трагичног догађаја као и  то да медији нису писали о овоме ?
Зашто ћуте синдикати у Министарству унутрашњих послова ? Да ли је припадник полиције постао само један безличан број на излизаној значки или је нешто друго по среди? Закључите сами !“- Рекао је Глишо Видовић.
Суицид и покушај самоубиства међу запосленима у МУП-у постаје све чешћа појава. Према статистикама, сваке године око десет припадника полиције подигне руку на себе, а током прошле деценије то је учинило више од 130 њих.

Учестали суициди међу припадницима МУП-а резултат, с једне стране, нагомиланог стреса, а са друге стране лоше или никакве селекције кадрова, околности где су стално животно угрожени, породични проблеми, недовољно плаћен посао који обављају, породични проблеми, насиље које трпе  у породици и ван породице… разлози су за овакву донесену одлуку.

ИЗВОР: srpskinarodniinfo
——–
9.2.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

 1. Уби се човек на послу, на послу код послодавца Дачића!
  Дачић би рекао: – Свако има право да се убије. У Србији влада демократија.
  Не мисли на каубоје са Запада, на њихову демократију.
  У Србији је тотални мрак, тамније је него у Бриселу!
  Убијамо или убија се део по део народа, део по део државе!

  Свиђа ми се