АКТУЕЛНО

Путин: Желим братском народу Србије благостање и просперитет


Председник Владимир Путин честитао је председнику Србије Александру Вучићу Дан државности и истакао да Русија високо цени односе стратешког партнерства са Србијом, те наглашава да се сарадња двеју земаља динамично развија у најразличитијим областима.
Путиново писмо председнику Србије уручио је данас амбасадор Александар Чепурин.
***
„Поштовани господине председниче,
Примите срдачне честитке поводом националног празника — Дана државности Србије.
У Русији се високо цене односи стратешког партнерства са Србијом. Са задовољством наглашавамо да се сарадња између наших земаља динамично развија у најразличитијим областима.
Желео бих да вам још једном захвалим на топлом пријему који је приређен мени и руској делегацији у Београду. Рачунам на наставак нашег конструктивног дијалога и заједничког рада на билатералној и међународној агенди.
Искрено вам желим добро здравље и успехе, а братском народу Србије благостање и просперитет.“
***
У разговору са амбасадором Чепурином су размотрена питања билатералне сарадње и изражено очекивање да ће Међувладина мешовита комисија за сарадњу да конкретизује договоре постигнуте приликом посете председника Путина Србији.

Чепурин је поновио став Русије о питању Косова и Метохије и истакао да је увођење такси на српску робу неодговоран корак Приштине који је угрозио дијалог и, пре свега, живот Срба на Космету.

„Јутрос примљен сам код Председника Србије А.Вучића. Разговор је био посвећен реализацији економских договора постигнутих током посете Србији Председника Русије Владимира Путина 17. јануара ове године, као и предстојећој седници Руско-Српског Међувладиног комитета у марту. Изражена је подршка Србији у заштити њених националних интереса, пре свега по питању Косова. Приштина мора без било каквих услова да укине царине и да се врати дијалогу са Београдом, а на основу резолуције 1244. У ово тешко време јединство за Србе је важно као никада.“, саопштио је Чепурин на твитеру.
ИЗВОР: ВОСТОК
————
12.2.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић