АКТУЕЛНО

У ЦЕНТАР – др Ковић Ујединимо се патриоте – зауставимо Вучићеву велеиздају државе (видео)


Гост медијске куће „Центар” у емисији „Интервју”, коју води и уређује Дејан Петар Златановић, био је Милош Ковић је српски историчар, доктор историјских наука и ванредни професор на Филозофском факултету Универзитета у Београду.

Тема емисија је била патриотски протест „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија”. који се одржава у понедељак 18. фебруара, 17 часова, у Београду, на Тргу Николе Пашића; и како сачувати јужну српску покрајину Косово и Метохију у оквиру српске државе.

У емисији је гост причао и преговорима Александра Вучића са Хашимом Тачијем и политици разграничења, између уже Србије и КиМ, коју заговарају српске власти (00:01:00); о патриотском скупу „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија”, људима који га организују, грађанским протестима који се организују широм Србије и да ли је могућа демократија у Србији ако се српски народ одрекне Космета (00:06:00); о томе шта је све у власништву Србије и Срба на КиМ и која су сва људска права угрожена српском народу под албанском окупацијом на Космету (00:12:00); о митовима, како на десници, тако и на левици у вези Космета, аутопуту Драч -Приштина и српским траговима у Албанији (00:16:40); ко је све позван на протест „Зауставимо велеиздају, Косово је Србија” и ко су говорници на том скупу (00:22:30); као и о предлогу Драгана Ђиласа да СПЦ, САНУ, професори универзитета и политичке странке треба да заједничку усагласе српско „Свето писмо“ у вези Косово које би било основ у оквиру којег би једино могла да преговара српска страна са било ким у вези јужне српске покрајине (00:26.00), односно о могућем рату на Балкану који би исценирао Запад и сценаријама у вези опстанка Србије (00:31:00).

Такође, било је речи и о ставу српских власти да је опозиција већи непријатељ од спољашњег непријатеља и убеђењу српске опозиције да не може доћи на власти без подршке Великих сила, пре свега са Запада и какав став власти на Западу имају према својој опозицији (00:36:30); о српској и западној штампи и контроли либерално-глобалистичких елита над медијима у читавом свету (00:39:00); о ставу западних политичара према КиМ, посети Владимира Путина Београду и српско-албанским односима (0046:00); као о српској државности и Првом српском устанку (00:49:00).

На крају емисије је било речи и о томе да ли Запад хоће ли да прихвати Србе и Србију и корисним идиотима у српској политици (00:57:00); о томе колико су битни опозициони протести у Србији да би се народ ослободио од страха према режиму Александру Вучићу (01:02:00); као и о зашто се на грађанским протестима не спомиње Косово, а професори БУ у својој подршци протестима спомињу интеграције Србије са ЕУ (01:05:00), односно о томе како спречити да Запад поставља власти у Србији и да ли је неизбежна промена изборног система у Србији (01:08:30).

ИЗВОР: СРБИН.инфо

***

ПОВЕЗАНО:

*Позив јавних личности на протест „Зауставимо велеиздају! Косово је Србија!“

 

*

*

*Академик проф.др Коста Чавошки – ВЕЛЕИЗДАЈА У ВИШЕСТРУКОМ ПОВРАТУ (видео)

*Славка Којић: Устав или Бриселски споразум?

15.2.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. svi dosadasnji ucesnici u vlasti bilo kao pozicija ili opozicija ne sme da prismrde ni na kilometar,sve je to ista bagra.To kada se dogodi,narod ce izaci masovno na ulice i posao ce brzo biti obavljen.Dokle god se tu muvaju Djilas,Borko i ostali lopovi,izacice samo njihovi za dnevnice i sendvice,sve njih treba na sajmiste maknuti.

    Свиђа ми се

  2. Имамо пуно патриота, са моралном вертикалом! Проблем је како да се уједине у једну организацију? Организацију нових људи, ни Курта ни Мурта?

    Свиђа ми се