АКТУЕЛНО

Москва: Заједничка намера Русије и Србије за продубљивање стратешког партнерства


Министар спољних послова Сергеј Лавров одржао је разговоре на маргинама Минхенске безбедносне конференције са председником Србије Александром Вучићем.

Лавров се захвалио председнику Србије на гостопримству, имајући у виду посету руског председника Владимира Путина Србији у јануару. Вучић је изразио наду да је Путин задовољан посетом, на шта је руски министар потврдно одговорио.

Поред тога, како је саопштило Министарство спољних послова Руске Федерације, током разговора је „изражена заједничка намера за продубљивање стратешког партнерства, као и за спровођење споразума постигнутих током званичне посете руског председника“.
Такође је изражен заједнички став око приступа косовском питању, укључујући централну улогу Савета безбедности УН-а у овом процесу.

„Уочена је потреба укидања од стране Приштине провокативне одлуке о наметању царина у износу од 100% на робу из Србије и БиХ, као и на формирање `оружаних снага` кршењем резолуције 1244 Савета безбедности УН-а“, саопштило је Министарство спољних послова Руске Федерације.
ИЗВОР: ВОСТОК
———-
16.2.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић