АКТУЕЛНО

Паника међу Србима у Немачкој: Велика рација, хапшења због рада на црно


Око 250 царинских службеника претражило је у четвртак 17 кућа и канцеларија на подручју Рајне-Мајне, Баден-Виртемберга и Северна Рајне-Вестфалије.

Немачка полиција (Фото: Архива)

Два мушкарца (старости 45 и 46) ухваћена су у Хесену током рације спроведене због организованог рада на црно и утаје пореза, преносе Новости. Сумња се да су ухапшени део групе која је наводно оштетила државу за нешто више од милион евра (социјално осигурање и порез).

Током претреса, пронађено је и одузето више од 200.000 евра у готовини, мобилних телефона, као и неколико луксузних аутомобила и луксузних сатова. Царина сумња да су осумњичени своје запослене плаћали на црно, издавали фиктивне рачуне за које нису пружене услуге, а новац од тога је био генерисан у рачуноводству.

На друштвеним мрежама подигла се права паника због ових рација јер се Срби, који нелегално бораве и раде у Немачкој, плаше да ће и они бити ухапшени. У том случају, следи им депортација из Немачке, забрана поновног уласка у земљу чак и на две године, а уколико се у стану пронађе и зарађени новац – полиција и то плени.

ИЗВОР: ВЕСТИ

——-

16.2.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

1 reply »