АКТУЕЛНО

“Кока-Кола” преузима “Бамби”: Хоће ли нешто остати у власништву Србије?


“Кока-Кола ХБЦ Србија” је саопштила да је компанија “Кока-Кола ХБЦ АГ” започела процес аквизиције водеће домаће кондиторске компаније “Бамби” од фонда “Мид Јуроп партнерс” у вредности од 260 милиона евра.

Бамби Пожаревац, Линија производње Плазма кекса

Како се наводи у саопштењу, коначни споразум ће бити дефинисан кроз завршна усаглашавања, а аквизиција остаје подложна уобичајеним условима и одобрењима надлежних органа због чега се очекује да ће сам процес бити окончан у другом кварталу 2019. године.

“Наша стратешка намера је да ова аквизиција омогући компанији нове развојне могућности у Србији и региону, као и могућност проширења у комплементарне категорије производа”, наводи се компанија.

Главни извршни директор компаније “Кока-Кола ХБЦ АГ”, Зоран Богдановић, изјавио је да аквизиција представља изврсну прилику за стварање додатне вредности за компанију, купце и акционаре.

“У наш постојећи портфолио водећих брендова напитака додаћемо потрошачима добро познате, комплементарне брендове, као и иновативне вештине и знања. Ово ће додатно ојачати нашу релевантност на тржишту и однос са купцима и дати нам могућност да повећамо своје присуство у кључним приликама за конзумацију, као што су почетак дана, конзумација у покрету и ужина и освежење код куће”, навео је Богдановић.

ИЗВОР: МАГАЦИН

———-

18.2.2019. за СРБски ФБРепортер приредила Биљана Диковић

2 replies »

  1. Koji ce nam andrak i taj Bambi kada mi imamo AV.Ko ima njega taj ima sve,verujem da nam celi svet na tom zavidi.Mi imamo njega a on ima nas,vuk sit-an a ovce na broju i zadovoljno pasu travu.Srbija je “lesina“ koja jos malo daje nekakve znake zivota.Oko nje skakucu lesinari,domaci i oni drugi.Svako zahvati koliko oce i moze u datom momentu,kidaju i nose da je prozderu kako bi nahranili svoje potomstvo.Nasa jadna Srbija lezi i sve manje pruza otpor,gleda kako joj kidaju deo po deo jer nema ko da joj pomogne,osudjena je na smrt,zivu ce je prozdrati.Sram neka nas bude pred svojom decom i nasim roditeljima,kao i njihovim.Taki kakvi smo i Bog je digao ruke.Nevidjeno!!!!!

    Свиђа ми се