АКТУЕЛНО

Захарова: Нервоза у НАТО-у након Путиновог говора


21.02.2019. Искра

Северноатлантска Алијанса је пре годину дана са иронијом говорила о новом руском наоружању, док сада нервозно реагује на речи руског председника Владимира Путина да га могу искористити против центара где се доносе одлуке о употреби ракета против Русије, написала је на Фејсбуку портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Зашто се толико нервирате? Тачно пре годину дана западни партнери су непрестано изјављивали да се не треба плашити ’руских цртаних филмова‘ са најновијим наоружањем, да је све то блеф Кремља. И сада су одједном ’схватили‘ да је то објективно, почевши да се ’присећају‘ какво је реално стање ствари?“, прокоментарисала је Захарова на својој страници на Фејсбуку коментар представника НАТО-а Пирса Казалета поводом Путиновог обраћања Федералној скупштини.

Она је нагласила да Москва само одговара на акције Алијансе.

„Зар сте мислили да ћемо са њима правити селфи након проширења НАТО-а, изласка САД из ПРО, повећања америчког контингента у Европи и бесконачног мешања целокупног Запада у унутрашње ствари суверених држава“, додала је она.

Званични представник НАТО-а Пирс Казалет је оценио као недопустиву „претњу руске стране да ће на нишан узети савезнике НАТО-а“ и додао да Алијанса не жели нову трку у наоружању.

Руски лидер је у обраћању парламентарцима рекао да САД и НАТО крше Споразум о ликвидацији ракета средњег и кратког домета и саопштио да ће у случају распоређивања нуклеарног оружја у Европи Русија дати адекватан одговор.

rs.sputniknews.com