АКТУЕЛНО

Како Србија не може а Шпанија може да забрани лажну заставу шиптарских сепаратиста?


26. фебруар 2019. КМ Новине

Шпаније је одлучила да не дозволи да се на њеној територији унесе и рашири застава шиптарских сепаратиста која означава лажну државу на тлу српске покрајине, коју та земља не признаје.

Шиптарски сепаратисти су уложили жалбу на утакмицу квалификација за шампионат Европе за репрезентације до 17 година против Шпаније. Меч је требало да буде одигран у Шпанији, али домаћин не жели да истакне заставу лажне државе коју не признаје.

Шиптари са КиМ су учествовали на играма Медитерана у Тарагони, али ни тамо није било заставе те непостојеће државе.

Шпанци су остали тврди и одлучни у намери да се застава шиптарских сепаратиста са Kосова и Метохије не развије на њиховој територији због чега је донета одлука да се такмичење измести из те земље.

Јасно је да је Шпанија то учинила јер  и сама има проблем са сепаратизмом али – зар га Србија нема када су њени политичари и водеће спортске личности дале пуну сагласност да Шиптари учествују на свим такмичењима са својим неонацистичким лажним обележјима? Да ли не треба да нас занима што Шпанија има принципе поред проблема а представници Срба само проблем, док принципе лако уновче?

Застрашивали су нас да ће Србија изгубити право и прилику да организује велика такмичења – зашто то исто не брине Шпанију? Шпанија је показала да може. У тренутку када се мења политичка клима  у Србији важно је да не дозволимо да на власт опет дођу они који ће мењати део државне територије за спoртску халу.

Извор: КМ Новине