АКТУЕЛНО

Палмер: Није реч о промени границе, циљ преговора је признање независности Косова (!)


Заменик помоћника државног секретара САД Метју Палмер изјавио је да „у преговорима Србије и Косова реч није о томе да ли ће да се промене границе или неће, него је реч о признању“

Новости 02. март 2019.

Метју Палмер / Фото Танјуг-АП

Заменик помоћника државног секретара САД Метју Палмер изјавио је да „у преговорима Србије и Косова реч није о томе да ли ће да се промене границе или неће, него је реч о признању“, нагласивши и да „Косово треба да укине или суспендује таксе, јер су оне препрека за напредак у преговорима“.

Палмер је на јуче одржаном панелу посвећеном југоисточној Европи на Делфи економском форуму, изнео тврдњу да „Србија треба да призна Косово као независну, суверену државу, а да исто то учини и Косово“, пренео је „Данас“.

Наводи се да је Палмер, одговарајући на питање модератора панела Јована Ковачића о томе шта је заиста позиција САД о преговорима Приштине и Београда, најпре констатовао да „постоји погрешно разумевање америчке позиције“.

„САД желе да помогну оно што сами актери желе да ураде. Преспански споразум је успео зато што су то желели лидери обе стране. Ми желимо да се то понови у преговорима Београда и Приштине и да договор прихвате и Београд и Приштина. Нема црвених линија, али нема ни бланко чекова“, рекао је заменик помоћника америчког државног секретара.

Наводи се да је Палмер изричито поручио да „Косово треба да укине или суспендује таксе јер су оне препрека за напредак у преговорима“ и подсетио да „САД годинама подржавају Косово и да је сада потребно да Косово одговори као партнер“.

Он је оценио да „САД желе да промене контекст у коме се доноси одлука“ и зато „желе да се таксе безусловно укину“.

1 reply »

  1. Srbija i srpski narod nema ništa protiv da odmah prizna ocepljenje države Teksas od SAD. Srbija će biti prva država koja će priznati nezavisnost slobone države Teksas a možda i Kalifornije čim to narod Kalifornije poželi a nije da ne želi. Južna Kalifornija je Meksička teritorija kao i Arizona ŽIVEO SLOBODNI NEZAVISNI TEKSAS ! „Pesma ide ovako „Teksašaniune ludi što šanjaš glupe snove ti nećeš pobeći od Meksikanskoga noža“.Ameri dalje ruke od Venecuele
    AMERI AKO VAM JE NA UMU VENECUELA _ SPREMITE SEBI ZA POVRATAK KUĆI DRVENA ODELA.

    Свиђа ми се