АКТУЕЛНО

Проф. Зоран Буљугић – И власт и опозиција раде за Запад (видео)


HelmCast, 2.3.2019.

Професор руског језика, публициста и преводилац Зоран Буљугић остао је без посла у Дванаестој београдској гимназији, након 28 година непрекидног рада у тој школи. Професор Буљугић преко 30 година ради са децом и све те године био је омиљен код ученика, без мрље у каријери.

Проф. Буљугић се слаже да СНС треба да оде са власти али поставља питање зашто се опозиција СЗС и даље окреће западним газдама. Ако опозиција стварно нуди промене и жели довести владу националног спаса то морају бити високи интелектуалци а изнад свега треба да су патриоте. Професор такође пита зашто та опозиција ћути око Косовског питања, и опасности по Србију званој Маракешки Споразум тј. масовно насељавање миграната по територији Србије. Такође помиње и ширење НАТО алијансе и поставља питање – чему нови ИПАП споразуми? Тври да власт обмањује народ о доброј сарадњи са Русијом јер ако погледамо истини у очи, наша војска далеко више вежба са НАТО војском него са Руском војском.

Око проблема Косова и Метохије професор Буљугић тврди да ако изгубимо Косово оно ће одмах ући НАТО и УН, што би био огроман проблем за Србију и било какву идеју повратка Косова у неко скорије време, цитирајући Патријарха Иринеја који за Косово каже да докле год је отето и не признајемо га можемо да га вратимо, али ако га поклонимо тешко да га можемо икад вратити. Мада проблем данашње цркве је што стално иде уз власт, ма колико год та власт грешила. Оно што црква треба да уради јесте да се потпуно одвоји од власти и да самостално доноси предлоге који могу помоћи народу у кризи, као што је и ова данашња криза.

Православна Црква је у дубокој кризи тврди Буљугић па за пример узима како сам каже псеудонацију Украјину која је била Руска територија која сад тражи аутокефалност а иначе Русија је настала у Кијеву. Уз помоћ Католика, Лењин доласком на власт даје независност Украјини и поред независности даје им и велике територије. Одатле и почиње већи раскол у Православној Цркви, уз Васељенску патријаршију Порошенко данас узима контролу над Црквом Украјине, што је велики проблем јер многе мале државе попут Македоније и Црне Горе могу тражити исто. Ту може доћи до великог културолошког и духовног слабљења Православља. Велики проблеми би настали ако би све те земље добиле свог Патријарха, јер може довести и до распада православља каквог познајемо. Али не треба заборавити и да је Васељенска црква такође у кризи.

Преко бечко-берлинске школе и самих Енглеза долази до стварања албанске нације, они им стварају језик и писмо, тврди Буљугић. Уопштено говорећи, Западна цивилизација гаји огромну мржњу према Источној Православној Цивилизацији. Мада је бечко-берлинска школа изродила велике људе, не треба имати апсолутну одбојност према њој. У стварању албанске нације највише стоје Енглези искључиво да би нашкодили православним Србима на било којој територији, правећи Албанцима лажну и непостојећу историју.

2 replies »

  1. СТАНКОВИЋУ НАПРАВИ СА УВАЖЕНИМ ГОСПОДИНОМ БУЉИГИЋЕМ ЈЕДНУ ЕМИСИЈУ О СРБСКОМ ГРАДУ СКАДРУ КОЈИ ЈЕ БИЈО ОД 490 ГОДИНЕ ПРЕСТИОНИЦА СРБСКИХ КРАЉЕВА А ТРЕНТНО НАША ТЗВ ИСТОРИЈА ЈЕ ИСТО ОНО КО ЧИНИ МИ СЕ 7 лажних партизанских офанзива ОДНОСНО БЕЖАНИЈА НАШИ ЂЕДОВИ СУ ЗНАЛИ ИСТИНУ ТРЕБА ЗАБРАНИТИ ТУ ТЗВ бечко берлинску школу И ПОСТАВИТИ ДА СРБСКА ЂЕЦА УЧЕ ПРАВУ СРБСКУ ИСТОРИЈУ ОД МИЛОША МИЛОЈЕВИЋА ДАЈ БОЖЕ ДА ОД МИЛОЈЕВИЋА МИЛОША ИСТОРИЈА ПОСТАНЕ ЗВАНИЧНА ЗАБРАНИТИ ДЕЛОВАЊА ТИГ аустроугарских или еу комесара И чифутско совјетије ВЕЋ ЗА СВЕТО ПРАВОСЛАВЉЕ И СВЕТОСАВЉЕ ДОГОДИНЕ У СКАДРУ ПРИЗРЕНУ КНИНУ СССС

    Свиђа ми се

  2. ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО МИ НЕМАМО СРБСКУ ОПОЗИЦИЈУ УБИЛИ СУ ЧЕСТИТОГ ОСНИВАЧА СРБСКОГ ОБРАЗА НЕБОЈШУ КРСТИЋА КОЈИ ЈЕ ЧОЕК ОСНОВАО СВЕТОСАВСКИ ОБРАЗ КОЈА БРЕ ТЗВ ОПОЗИЦИЈА СВАКА ТИ ЈЕ ЊЕГОШЕВА СССС

    Свиђа ми се